5 jaar voor HIV besmette jongensverkrachter

Het gerechtshof in Leeuwarden heeft donderdag een met HIV besmette man uit Leeuwarden veroordeeld tot 5 jaar cel wegens poging tot doodslag. De 50-jarige A.A. verkrachtte jonge jongens terwijl hij wist dat hij drager was van het HIV-virus, dat aids kan veroorzaken.

De straf is conform de eis van de advocaat-generaal. Inmiddels is uit testen gebleken dat de twee slachtoffers, die toentertijd veertien en zestien jaar waren, niet besmet zijn geraakt met het virus.

homobabbelbox
Via een homobabbelbox kwam de Leeuwarder in contact met een man uit Wieringen. De Wieringer bood de jongens aan voor seks. De mannen maakte een afspraak en bij A. thuis werden de slachtoffers door de twee mannen verkracht. Terwijl de Leeuwarder wist dat hij drager was van het HIV-virus had hij onbeschermd seksueel contact met de slachtoffers.

maatschappelijk volstrekt ontoelaatbaar
Volgens het hof is het handelen van A.A. maatschappelijk volstrekt ontoelaatbaar en heeft hij de slachtoffers ernstige schade aan de lichamelijke en psychische ontwikkeling toegebracht. Volgens het hof is dit zo ernstig dat de man een langdurige celstraf verdiend.

De man uit Wieringen werd eerder door de rechtbank tot acht jaar cel veroordeeld voor het plegen van ontuchtige handelingen en het verkrachten van minderjarige jongens. Het hoger beroep in deze zaak wordt in oktober door het hof behandeld.