Franse hondenslachter at geen paddo's

De Fransman die vrijdagavond in Amsterdam zijn hond heeft omgebracht, deed dat hoogstwaarschijnlijk niet onder invloed van paddo's. Hij verkeerde volgens de GGD in een psychose, liet een woordvoerster gisterenmiddag weten.

De man had zelf verklaard dat hij de geestverruimende middelen had ingenomen. Hij zei dat hij de hond met een schaar en mes had bewerkt om zijn geest vrij te maken. Volgens een woordvoerster van de GGD heeft onderzoek van een psychiater aangetoond dat zijn daad niet het gevolg is geweest van paddo's.

Agenten troffen de man naakt en onder het bloed aan in zijn busje aan de Herengracht. In het voertuig lagen de geslachte hond en een bebloed mes. De binnenkant van het busje zat onder de bloedspetters.

In Amsterdam deden in de eerste vijf maanden van dit jaar 35 mensen een beroep op medische hulp nadat zij paddo's hadden gebruikt. Volgens de zegsvrouw gaat het in 90 procent van de gevallen om toeristen. De GGD constateerde de afgelopen jaren al een stijging van het aantal incidenten met paddo's. De VVD pleit inmiddels voor een verbod op de verkoop van de geestverruimende paddestoelen.

Met dank aan The_Order, Pizzakoppo en bersenka voor de submit.