FOK! Wat een weer: code geel: we gaan allemaal dood

Alhoewel, dat valt ook wel weer mee. Er is door heel het land code geel van kracht wegens lokale gladheid als gevolg van bevriezing van natte weggedeelten. Halverwege de ochtend verdwijnt de gladheid.

Vandaag zijn er flinke perioden met zon. In het noorden is er wat meer bewolking en daar kan lokaal een spat regen vallen. De middagtemperatuur ligt rond 8°C. De west- tot zuidwestenwind is overwegend matig, in het noordelijk kustgebied in de ochtend nog vrij krachtig.

In de nacht naar zaterdag zijn er enkele wolkenvelden. In het noorden is de bewolking dunner en vooral daar kunnen enkele mistbanken ontstaan. Het blijft droog en het gaat vrijwel overal licht vriezen. De minimumtemperatuur loopt uiteen van -3°C in het noordoosten tot net iets boven nul langs de zuidwestkust. De wind is zwak en veranderlijk.

Zaterdagochtend zijn er nog wolkenvelden, een eventuele mistbank lost spoedig op. In de loop van de dag wordt het van het westen uit zonnig en het blijft droog. De middagtemperatuur is ongeveer 7°C en de wind blijft zwak en variabel. (Bron: KNMI)

Nederland
 

Een zonnig bos in Duitsland (archief-foto: qltel)
Een zonnig bos in Duitsland (archief-foto: qltel)

Jouw foto of filmpje bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!