Suzuki-testrijder Tsuda vervangt geblesseerde Rins in GP's

MotoGP-coureur Alex Rins zal in de komende races vervangen worden door Takuya Tsuda. De Spanjaard debuteert dit jaar bij Suzuki in de koningsklasse van de motorsport, maar dat gaat nog niet helemaal soepel. 

Na een knappe negende plek in de openingsrace in Qatar ging hij tijdens een potje motorcrossen in Andorra hard onderuit. Daarbij liep hij een enkelblessure op, waardoor hij tijdens de race in Argentinië halverwege op moest geven. Afgelopen weekend ging hij tijdens de trainingen in Austin ook nog eens tegen de vlakte, waarbij hij zijn linkerpols brak.

Rins zal zes tot acht weken moeten herstellen en mist daardoor sowieso de races in Spanje en Frankrijk, maar mogelijk ook die in Italië en Catalonië. Sinds Suzuki's comeback in de MotoGP in 2015 is Tsuda de testrijder, maar de Japanner zal over een kleine twee weken dan ook echt zijn debuut maken in een Grand Prix. De 31-jarige Tsuda racet voornamelijk in het Japans Superbike-kampioenschap, waar hij vorig jaar als tweede eindigde. Voor de 8 Uur van Suzuka reed hij een Suzuki in 2014 naar de poleposition.