Van Gerwen klopt Anderson in finale Masters

Michael van Gerwen gaat in 2017 vrolijk door met wat hij in 2016 ook al deed, het winnen van toernooien. Vandaag won hij de Masters door net als op het afgelopen WK Gary Anderson te verslaan.

Van Gerwen schoot uit de startblokken en nam direct een 4-1 voorsprong. Daarna hield Anderson de schade beperkt en halverwege de wedstrijd stond het 6-4 voor de Nederlander. Een volgende break leek de beslissing te brengen, maar wederom kwam Anderson terug.

Bij 9-7 kreeg Anderson de kans zijn break achterstand ongedaan te maken, maar drie pijlen op dubbel 4 werden niet benut.Van Gerwen greep wel zijn kans en won de leg. Toen hij ook de volgende leg pakte was de wedstrijd met 11-7 beslist.

Het is voor Van Gerwen het derde jaar op rij dat hij de Masters op zijn naam schrijft. Eerder in het toernooi, waar de beste zestien spelers van de wereld aan mee mogen doen, verloor Raymond van Barneveld in de kwartfinale van Anderson, Jelle Klaasen verloor in de eerste ronde van Mensur Suljovic. Benito van de Pas ging in de eerste ronde onderuit tegen Anderson.