FOK! Wat een weer: Tweedeling

Goeiedag! Het was gisteren een prima dag om buiten te zijn. De mist en wolkenvelden losten eerder op dan ik dacht. Wat overbleef was een heerlijk herfstzonnetje. Het was ook aangenaam zacht met 15 graden. Afgelopen nacht ontstond er plaatselijk weer mist. In het noorden van het land nam de bewolking al toe. In opklaringen koelde het af tot ongeveer 4 graden.

Vandaag hebben we dan een tweedeling in het weer. In de noordelijke helft is het bewolkt en kan er zelfs wat regen vallen. Hoe meer je naar het zuiden trekt, hoe dunner de bewolking wordt. In Brabant en Limburg is er zelfs flink wat ruimte voor de zon. Het midden zit daar tussenin met een combinatie van bewolking en af en toe wat zon. Het is wel overal behoorlijk zacht met maxima die tussen de 13 en 16 graden liggen. Er staat maar heel weinig wind.

Morgen en ook overmorgen verandert er niet zoveel aan dit hogedrukweer. Wolkenvelden wisselen af met zonnige perioden en het is nog even aan de warme kant. Vanaf woensdag neemt de kans op regen toe, maar echt ruig herfstweer lijkt het beslist niet te gaan worden. Het koelt wel af van 15 naar 11 graden.

Fijne zondag!

Zon op / onder / zonkracht  
Zon op: 8:25
Zon onder: 18:24
Zonkracht: 2 / 1
 
 Het zonnetje in de polder (Foto: Stephan5)
Het zonnetje in de polder. (foto: Stephan5)
 

Jouw foto bij het weerbericht? Mail hem naar weer@fok.nl onder vermelding van je username en waar je de foto (ongeveer) hebt gemaakt. Wie weet staat jouw foto bij het volgende weerbericht!

Nederland
 
Wikiweetjes van vandaag
1897 In café De Kruif aan de Houttuinen in Delft wordt de Delftsche Studenten Bond opgericht.
1944 Walcheren is geheel in geallieerde handen.
1961 De grootste ontploffing aller tijden. Genaamd Tsar Bomba De bom werd tot ontploffing gebracht om 11.32 Moskouse tijd.
2006 In Epcot wordt de attractie 'The Making Of Me'geopend.
2015 De Amerikaanse acteur Al Molinaro overlijdt.