PSV'er Brenet kraakt selectiebeleid Blind

Binnen de spelersgroep van PSV leeft het idee dat bondscoach Danny Blind van het Nederlands elftal wel erg nadrukkelijk een voorkeur heeft voor spelers voor Ajax. "Misschien is het niet goed om te zeggen, maar sommige jongens spelen drie wedstrijden oké en dan roept hij ze meteen op", zei PSV-verdediger Joshua Brenet vrijdag bij Omroep Brabant. "Dat valt ons wel op. Sommige dingen begrijpen wij gewoon niet."

De landskampioen uit Eindhoven levert met Jeffrey Bruma en Luuk de Jong twee spelers aan Oranje voor de komende oefeninterlands tegen Wales en Duitsland. Ajax is met zes spelers vertegenwoordigd in de selectie van Blind. "Ik snap het allemaal niet. Sommige spelers verdienen het niet om nu al in Oranje te staan naast spelers die al veel hebben meegemaakt en de top hebben bereikt. Zij hebben pas een paar wedstrijden gespeeld en zitten er nu al bij."

Brenet, dit seizoen een vaste waarde bij PSV, vindt dat Blind erg gericht is op Ajax. "Hij is een man van die club, dat speelt misschien een rol."

PSV'er Brenet kraakt selectiebeleid Blind
PSV'er Brenet kraakt selectiebeleid Blind (Foto: ANP)