Meppelink/Van Iersel naar tweede ronde WK

Met hun tweede overwinning in de groepsfase van het WK beachvolleybal hebben de Nederlandse medaillekandidaten Madelein Meppelink en Marleen van Iersel zich zondag al verzekerd van een plekje in de knockoutfase. Het Nederlandse koppel had in hun tweede wedstrijd in het WK-stadion op de Hofvijver in Den Haag aan twee sets voldoende tegen het jonge Canadese duo Melissa Humana-Paredes en Taylor Pischke: 21-15 en 21-14.

Het Nederlandse duo kwam in de eerste set snel op drie punten voorsprong (9-6). Een time-out van het Canadese koppel kon het tij niet keren. Van Iersel en Meppelink maakten de laatste vier punten van de eerste set om de stand te bepalen op 21-15.

In de tweede set kwamen de Nederlandse vrouwen achter (5-8) maar ze knokten zich snel terug tot een riante voorsprong (13-9). Het verschil kwam niet meer in gevaar en werd uitgebouwd tot 21-14.

De Nederlandse beachvolleybalsters Daniëlle Remmers en Michelle Stiekema hebben hun eerste wedstrijd op het wereldkampioenschap zondag verloren. Het duo werd verslagen door het als twaalfde geplaatste Chinese koppel Fan Wang en Yuan Yue: 21-17 en 21-19.

In het WK-stadion op de kade bij de ss Rotterdam kwamen Remmers en Stiekema in de tweede set nog wel op voorsprong maar de set ging aan het eind toch naar de Chinese vrouwen.

Remmers en Stiekema werden vorige week als laatste tot het vrouwentoernooi toegelaten met een wildcard die ze verdienden door de meeste punten te winnen tijdens drie eredivisietoernooien in Nederland. Ze krijgen maandag en dinsdag nog kansen om zich te plaatsen voor de knockoutfase.