Wereld 'smult' van nieuws over pedopartij

AlgemeenNederland heeft dankzij de uitspraak van de Haagse rechtbank van gisteren, waarbij een geëist verbod op de 'pedofielenpartij' PNVD (Partij voor Naastenliefde, Vrijheid en Diversiteit) werd afgewezen, weer volop de wereldpers gehaald. In alle uithoeken van de wereld kunnen lezers van kranten het nieuws uit Holland vernemen dat 'perverselingen' hier in de politiek geen strobreed in de weg worden gelegd.

Voornaamste verspreiders van het nieuws zijn de grote persbureau's Associated Press en Reuters, wiens nieuws wereldwijd wordt afgenomen. Gelukkig voor Nederland vermelden de meeste media wel dat de pedopartij waarschijnlijk niet op veel steun van de kiezers kan rekenen en hier behoorlijk onder vuur ligt.

Enigszins positief is de Britse krant The Guardian, die schrijft dat ons land zijn reputatie als meest sociaal-liberale land van de Europese Unie heeft versterkt nu een pedofielenpartij mag proberen mee te doen aan de komende verkiezingen.

Het is overigens nog maar afwachten of het de PNVD wel lukt om mee te doen aan de verkiezingen. Daarvoor zijn namelijk 30 handtekeningen per kieskring nodig; ons land kent 19 kieskringen. Extreem-rechtse partijen hebben vaak al moeite voldoende mensen te vinden die met naam en toenaam hun partij willen steunen. Het valt te bezien of een partij die aan pedofilie wordt gelinkt wel voldoende handtekeningenzetters zal kunnen vinden.

Nederland wereldnieuws
Canada: Edmonto Sun: Pedophiles want party
Nieuw Zeeland: NZ Herald: Dutch court rejects ban of paedophile party
Midden-Oosten: United Arab Emirates: Perverts want power
Maleisië: Malaysia Sun: Dutch court upholds pedophile party
Verenigd Koninkrijk: BBC: Dutch will allow paedophile group
VS: Washington Post: Dutch Court OKs 'Pedophile' Political Party
Enzovoorts...