Vermiste man blijkt aangehouden in Duitsland

Een Nederlander die vorige week als vermist werd opgegeven blijkt te zijn aangehouden in Duitsland. Hij wordt verdacht van het smokkelen van drugs, meldt Omroep West op basis van de Duitse douane.

De 23-jarige man uit Wassenaar was naar Curaçao gevlogen, maar keerde niet terug in Nederland. Hij belde zijn vriendin vorige week huilend op om te vertellen dat hij niet naar huis kon komen, waarna de verbinding werd verbroken. Hierna werd niets meer van hem vernomen.

De familie verkeerde in grote onzekerheid en meldde zich bij de politie. Die nam contact op met Interpol om te vragen of hij ergens was aangehouden, maar daar werd aangegeven dat dit niet het geval was. De moeder had tegen de omroep gezegd dat ze vermoedde dat het met het criminele circuit te maken heeft. "Mijn gevoel zegt dat mijn zoon is vermoord, maar mijn hart zegt dat hij misschien nog wel ergens is."

Nu blijkt dus dat de man toch wel is aangehouden. De familie wist daar niet van en moest dat dinsdag van Omroep West vernemen.