Arbeidsvitaminen hoopt op wereldrecord

Icoon RadioDe AVRO wil dat het radioprogramma Arbeidsvitaminen een vermelding krijgt in het Guinness Book of Records. Volgens woordvoerster Christine Braun is het programma het langst lopende radioprogramma dat nationaal wordt uitgezonden. Arbeidsvitaminen bestaat deze maand zestig jaar.

"Er schijnt ergens in Amerika een lokaal radioprogramma te zijn dat tachtig jaar bestaat, maar dat is natuurlijk wel wat anders dan een landelijk programma", zegt Braun. De AVRO heeft inmiddels een aanvraag neergelegd bij het Guinness Book of Records, maar het is niet duidelijk of er op korte termijn uitsluitsel zal volgen. Volgens Braun kan de behandeling van een mogelijke recordvermelding lang duren.

Arbeidsvitaminen verjaart officieel op 19 februari. Het programma viert het 60-jarig bestaan in de week erna. Presentator Gerard Ekdom ontvangt dan een aantal voorgangers. Onder meer Kas van Iersel, Aldith Hunkar, Bas Westerweel, Hans Schiffers en de in 2004 overleden Wim Rigter presenteerden ooit de show.