Aangifte na bedreiging burgemeester Vlissingen

Burgemeester van Vlissingen René Roep wordt bedreigd naar aanleiding van de declaratieaffaire waarin hij verwikkeld is. De CDA'er heeft aangifte gedaan, bevestigt een woordvoerder van de burgemeester dinsdag.

De zegsvrouw wil niet ingaan op de vraag om wat voor bedreigingen het gaat, maar stelt dat het 'ernstig genoeg was voor een aangifte'. De bedreigingen kwamen de afgelopen week binnen. Volgens de Zeeuwse krant PZC gaat het om onder meer nachtelijke telefoontjes en e-mails.

Roep moest zich maandagavond voor de gemeenteraad verantwoorden vanwege zijn declaratiegedrag. Hij ontving ten onrechte vergoeding voor dubbele woonlasten en verhuis- en inrichtingskosten. Toen duidelijk werd dat Roep fout zat met de declaraties besloot hij het bedrag terug te betalen. Het gaat om ruim 4500 euro aan declaraties.

Tijdens de raadsvergadering maandagavond werd verder een commissie van vijf raadsleden benoemd die onderzoek gaan doen naar de affaire. De commissie kijkt onder meer naar een andere manier van declareren.