Koningsbal bevat 'een mix hele emotionele stukken'

Op het Koningsbal komt onder meer 'een mix hele emotionele stukken' voorbij. "Voor Beatrix doen we Time to Say Goodbye met prachtige beelden van haar leven, voor Máxima Don't Cry for Me Argentina", lichtte André Rieu woensdagavond toe. De violist werkt aan het programma van het feest dat 30 april op het Museumplein plaatsvindt.

"We zijn nog helemaal niet klaar met het programma, we zijn het ter plekke aan het verzinnen", zei Rieu in De Wereld Draait Door. Ook het nummer Droomland is toegevoegd aan het programma. Dat wordt gezongen door André van Duin. Martijn Fischer, die André Hazes vertolkt in de musical over zijn leven, is ook van de partij. "Joop van den Ende vindt het leuk als er drie André's op het podium staan."

Rieu heeft een koningswals geschreven voor de gelegenheid. Het album waar de compositie op staat, Rieu Royale, heeft al voor de release de gouden status bereikt. De violist werd woensdag door presentator Matthijs van Nieuwkerk verrast met de Gouden Plaat. Later dit jaar treedt Rieu ook op tijdens een feest voor de Britse koningin. "In een of andere stad met allemaal Engelse artiesten."

Submitter:  Bron: Novum