Nog zeker 2 weken kutweer

Was je nog niet depressief, dan word je het nu wel. Het blijft nog minstens twee weken graftyfuskoud.

Een blik op de nieuwste weermodellen leert ons dat het na het weekend iets warmer wordt. Je korte broek en bikini kunnen echter gewoon in de kast blijven liggen, want het weekend erna wordt het opnieuw kouder.

Na zaterdag 6 april gaat het kwik gelukkig weer naar beneden. Het dieptepunt volgt twee dagen later: op maandag 8 april duikt de temperatuur weer onder de nul.

Ook het KNMI heeft de hoop op mooi weer laten varen. "Grote kans op een licht wisselvallig weertype met temperaturen onder de normale waarden", zo leert hun website ons. En dat zijn de vooruitzichten tot 9 april...

Update 15.43 uur:

Hoewel dit extreme weer niet valt te rijmen met het vermeende broeikaseffect, hebben de dappere strijders van de klimaatjihad ook hierop weer een antwoord. De ijzige kou zou te maken hebben met, jawel, smeltend poolijs.

"Het ijs smelt enorm snel", citeert De Telegraaf een van de weinigen die nog geloven in 'Global Warming'. "De omvang is 80 procent kleiner dan 30 jaar geleden, dat is dramatisch. Het is een symptoom van de opwarming van de aarde."

Door het gesmolten poolijs zouden de atmosfeer en de oceanen opwarmen. Hierdoor zou de straalstroom omdraaien. "Het omkeren van de straalstroom leidt tot extreem weer. De koude lucht van de Noordpool reist daardoor veel verder naar het zuiden."