FOK! wat een weer...Wegtrekkende sneeuw

Goedemorgen! Er vielen gisteren soms weer flinke sneeuwbuien in ons land. Op sommige plaatsen viel er zelfs 10 centimeter of iets meer en zeer lokaal kwam ook onweer voor. De sneeuw bleef in het westen helaas niet overal liggen. Vandaag trekt de sneeuw naar het noorden toe weg en dan klaart het vanuit het zuiden flink op. De rest van de dag blijft het dan overwegend droog.

Met name vanmiddag schijnt op veel plaatsen geregeld de zon. De temperatuur komt iets boven het vriespunt uit, zodat het sneeuwdek op de meeste plekken toch enigszins aangetast zal worden. De wind komt uit het zuidoosten en neemt later op de dag langs de kust toe tot vrij krachtig of krachtig. De sneeuwzone die voor vanavond op het programma stond heeft enige vertraging opgelopen en neemt tevens in activiteit af. Pas in de loop van de komende nacht zal er in het zuidwesten wat lichte sneeuw gaan vallen.

In het begin van de nieuwe week is het overwegend droog met af en toe zon. Het blijft koud winterweer met in de nachten lichte tot matige vorst en overdag temperaturen van rond of iets boven het vriespunt. Later in de week neemt de kans op neerslag weer wat toe.

Wij zouden graag zien waar onze users vandaag uithangen en daarom kun je jouw leukste kiekje mailen naar weer@fok.nl onder vermelding van FOK! wat een weer. Vermeld hierbij tevens je (gebruikers)naam, waar de foto gemaakt is en wat je op dat moment aan het doen was. De leukste foto's verschijnen bij het weerbericht van morgen.

Wil je eindelijk wel eens weten waarom het steeds precies boven jouw hoofd regent? Of waarom de zon altijd lijkt te schijnen op het moment dat jij met een kater wakker wordt? Mail je vragen over het weer naar weer@fok.nl en de weercrew maakt je weer wijzer.

Besneeuwde bomen Een schilderachtig plaatje vanuit Eemnes. KlapMongeaul maakte deze foto tijdens de sneeuwbuien die gisteren in de middag over ons land trokken.