Tv-zender meldt overlijden Prins Johan Friso

Het lijkt erop dat de stagiair van National Geographic héél wat uit te leggen heeft. De zender wist deze morgen namelijk het overlijden van Prins Johan Friso te melden.

Vanochtend rond 08.00 uur was tussen de programmering door het volgende te lezen: "National Geographic Channel betuigt zijn medeleven aan de koninklijke familie en de Nederlandse bevolking met het overlijden van zijne hoogheid Prins Friso."

De rijksvoorlichtingsdienst, dé officiële bron rondom het Koninklijk Huis weet te melden dat van een overlijden niks waar zou zijn. Als er überhaupt al belangrijke veranderingen rondom zijn gezondheid zijn, kan de pers dat via de officiële kanalen vernemen.

Het lijkt er dus op dat een schakeltechnicus van NGC niet goed op zat te letten en een tekst die wellicht voor later ooit nodig was per ongeluk op de zender heeft gegooid. 

Update 10.30 uur:
National Geographic heeft inmiddels tegenover NOS verklaard dat het uitzenden van het condoleancebericht op tv een 'vreselijke fout' was, en dat ze het 'ten zeerste beteuren'.

NGC meldt overijden FrisoFoto: Bart Hulshof