Benzinedief A2 in gezicht gespuugd

De benzinedief die vorig jaar oktober in een filefuik op een auto knalde en daarbij de bestuurder ervan doodde is vandaag bij de aanvang van de rechtszaak tegen hem in de Utrechtse rechtbank extra beloond voor zijn actie. Een familielid van het slachtoffer trakteerde de verdachte, de 48-jarige Maikel R., op een fluim in zijn gezicht.

R. had  proletarisch getankt bij een tankstation langs de A2, waarna de politie de achtervolging inzette. Een kunstmatig gecreëerde file moest bij Abcoude de dief tot stilstand brengen, wat ook gebeurde, zij het niet op de beoogde manier: R. merkte de file te laat op, volgens de officier van justitie door cannabisgebruik, met een fataal ongeluk tot gevolg.

R. zelf voerde aan niet gestopt te zijn omdat hij bang was geworden door de getrokken wapens die de agenten bij zich zouden dragen. Ook zou hij van plan zijn geweest om later alsnog te betalen voor de brandstof. Het was overigens niet de eerste keer dat hij bij een tankstop de betaling "vergat", maar de eerdere rekening staat ook nog open omdat hij 'geen geld ervoor zou hebben'. De advocaat van R. vindt dat ook de politie blaam treft voor het vormen van de file.