[update] Man steekt ex-vrouw en kinderen neer

Baloo_nl en Patrick hadden ons via de nieuws-submit het volgende te melden:

Icoon Binnenlands nieuwsEen man heeft in de Rotterdamse van der Hilststraat zijn ex-vrouw en zijn twee kinderen op straat neergestoken. Hierna stak de man zichzelf in zijn buik. Alle slachtoffers zijn zwaargewond naar het ziekenhuis vervoerd, de politie denkt in de loop van vanavond meer informatie te kunnen geven over de huidige toestand van de vier.

De steekpartij vond vanmiddag rond drie uur plaats. De vrouw liep samen met haar twee jonge kinderen door de straat toen haar ex-man op haar afliep. Deze stak vervolgens op de drie in met een scherp voorwerp. De dader ging vervolgens naar het huis van de vrouw en stak hier zichzelf in de buik. De vrouw en de twee kinderen zijn met zware verwondingen naar het Erasmus Medisch Centrum vervoerd, de oorzaak van de steekpartij ligt volgens politiewoordvoerder Yvette de Rave in de relationele sfeer.

Update 21.01 uur
De toestand van alle slachtoffers is volgens de politie inmiddels stabiel. Wel zijn de wonden van de 29-jarige vrouw en haar kinderen van 1 en 3 jaar oud zo ernstig dat ze voorlopig in het ziekenhuis blijven. Ook de toestand van de dader, die zichzelf in de buik stak, is inmiddels stabiel.