Uniek materiaal van Hazes gevonden

Van de vorige maand overleden volkszanger André Hazes zijn in de de archieven van Universal Music twee tapes gevonden met zeldzaam materiaal van de zanger. De twee ontdekte nummers van Hazes zijn op een nieuwe cd met oude successen gezet, onder de titel 'De vlieger & 17 andere successen'.

Het betreft onder meer een tot voor kort onbekend nummer uit 1978 getiteld 'Wat was jij toch mooi, mijn Mokum''. Het lied werd indertijd gecomponeerd door Tonny Eyk die het Hazes éénmalig met zijn orkest liet inzingen. Eyk weet niet eens meer ter gelegenheid waarvan het nummer toen werd opgenomen. In 1978 had Hazes pas twee hits gehad in Nederland, namelijk 'Eenzame kerst' uit 1976 en 'Mamma'.

Het andere aangetroffen nummer is een tv-opname van 'Droomschip' uit 1959. Het betreft een duet met de toen razend populaire Johnny Kraaijkamp, die samen met Rijk de Gooijer het duo 'Johnny en Rijk' vormde en een tv-show had. Daar trad de 7-jarige Hazes toen eenmalig in op. In 1959 bracht Kraaijkamp met Hazes ook een single uit, met op de ene kant 'Droomschip' en op de andere kant 'Guanita'. Die oude opname van Droomschip werd overigens in 1977 heruitgebracht op de Hazes lp 'Zo is het leven'.



Hazes allereeste plaatje, zonder baard in de keel

Uitvaart
André Hazes heeft niet alleen postuum zijn allereerste nummer 1-hit gescoord, met 'Zij gelooft in mij', ook heeft hij voor het eerst de Uitvaart Top-10 van uitvaartverzekeraar Dela behaald. Het nummer 'De Vlieger' stormde afgelopen week meteen binnen op één. De Dela-hitlijst wordt samengesteld aan de hand van stemmen die – onder meer via internet – worden uitgebracht.

-
Bekijk ook het FOK! André Hazes-dossier.
.