Schietpartij bij asielzoekerscentrum Leeuwarden

Ehric had ons via de nieuws-submit te melden:

Drie mensen zijn woensdagavond laat gewond geraakt bij een schietpartij bij het Leeuwarder asielzoekerscentrum Burmania aan de Mr. P.J. Troelstraweg. Vijf mensen zijn al aangehouden.

De slachtoffers zijn allen bewoners van Burmania, een van hen is in comateuze toestand afgevoerd naar het ziekenhuis. Een ander raakte gewond in zijn voet en een derde werd op een nog onbekende plaats geraakt bij een steekpartij.

Een buurtbewoner heeft iets van het gebeuren meegekregen. Tegen twaalven hoorde hij schoten en zag zij daarna een donkere Nissan over de Troelstraweg rijden. Daarna maakte de auto opeens een rare draai, om terug te rijden richting het asielzoekerscentrum. Vervolgens zag de buurtbewoner iemand uit de auto stappen en meteen neerstorten, hij was kennelijk in zijn been geschoten. "Het leek alsof ze op weg naar het ziekenhuis wilden en zich bedachten", aldus de getuige.

"Vroeger woonden er gezinnen in het Burmania", zo zegt een andere buurtbewoner, "maar de laatste maanden zijn het vooral mannen. De enige overlast die we tot nu toe hadden was van kinderen die in onze appelbomen hingen.". De arrestanten zouden volgens bewoners van Burmania, dat binnenkort dichtgaat, niet in het centrum zelf wonen, wel kwamen ze er vaak op bezoek.

De verdachten worden momenteel op het politiebureau verhoord. Over het motief, de achtergronden en de identiteit van de slachtoffers is nog niets bekendgemaakt.