UDC verzweeg grote knokpartij Dance Valley

Stellarc2 had ons via de nieuws-submit te melden:

Festivalorganisator UDC heeft een grote matpartij op Dance Valley bewust binnenskamers proberen te houden. Afgelopen zaterdag zouden op het festival zo'n honderd mensen met elkaar op de vuist zijn gegaan, nadat supporters van voetbalclubs Ajax en ADO Den Haag het met elkaar aan de stok kregen, zo melden getuigen. Ondanks dat veiligheidsmensen de zaak niet in de hand hadden werd de ME niet ingezet. Diverse supportersites op het internet berichtten de afgelopen dagen over het gevecht.

Rond 19:00 uur sloeg bij het HQ-podium, waar hardstyle house werd gedraaid, de vlam in de pan. Ook beveiligingsmensen van Dance Valley, die de relschoppers uit elkaar probeerden te halen, liepen klappen op. Festivalgangers die niets met de vechtpartij van doen hadden raakten bekneld en hadden moeite om weg te vluchten. Na ongeveer een kwartier eindigde de vechtpartij, toen de Ajax-relschoppers wegvluchtten in de mensenmassa. Er is niemand gearresteerd.

Ondanks de grootte van de vechtpartij werd er dus van afgezien om de gereedstaande Mobiele Eenheid in te zetten. De politie overwoog dit wel, maar om escalatie van het geweld te voorkomen zou de organisatie dit hebben afgeraden. Na afloop verklaarde een woordvoerder dat Dance Valley "zonder noemenswaardige problemen" was verlopen. De vechtpartij noemde de woordvoerder "een opstootje". Naar verluidt zou zeker één security-medewerker door de EHBO zijn behandeld aan verwondingen door de vechtpartij, maar na afloop verklaarde een EHBO-coördinator dat enkel bezoekers met blaren en wespensteken zijn behandeld.

Politiewoordvoerder Van Loenen wil verder niet op de zaak ingaan: "De verantwoordelijkheid ligt bij de organisator". Wel bevestigde hij dat de ME klaar stond om in te grijpen en dat UDC daar geen gebruik van wilde maken.