Finale Nachtlicht

In samenwerking met NCRV's literair radioprogramma Nachtlicht is er het afgelopen half jaar een schrijfwedstrijd gehouden, met als thema 'De Liefde'. Op het Literatureluursforum konden deelnemers hun inzendingen plaatsen en elke ronde werd één winnaar gekozen. Uit deze weekwinnaars zal één verhaal worden gekozen, dat zich 'beste Liefdesverhaal 2004' mag noemen.

Inmiddels zijn we twintig ronden verder en is de wedstrijd afgelopen. Maar niet voor de weekwinnaars. Het uur van de waarheid is aangebroken, en de jurering wordt gedaan door niemand minder dan Arthur Japin en Manon Uphoff!

De finale zal als volgt verlopen. Arthur Japin en Manon Uphoff maken een top vier van de allerbeste verhalen. Dertig juli wordt de eerste winnaar uit de top vier bekend gemaakt op Nachtlicht en vervolgens ook gepubliceerd op de FP. Vervolgens worden in de weken daarop de anderen gepubliceerd. In de uitzending op zondagnacht wordt het verhaal voorgelezen, en zal, zo mogelijk, de auteur aanwezig zijn. (Uitzending op Radio 1, zondag- op maandagnacht, rond 2.30.)

Tenslotte maken Arthur Japin en Manon Uphoff in de uitzending van NachtLicht, 29-30 augustus, bekend wie zich de schrijver van Het Liefdesverhaal 2004 mag noemen! Tevens wordt het verhaal voorgelezen door Arthur Japin of Manon Uphoff, afhankelijk van het gekozen perspectief.
Submitter:  Bron: FOK!