FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Archief
Artikelen van vrijdag 16 juli 2004

Duitse vrouw verzint overval wegens schulden

Een 26-jarige vrouw uit Duitsland heeft een overval op de supermarkt waar ze werkte verzonnen, om zo haar schulden af te kunnen betalen. De politie kwam achter het bedrog doordat het verhaal van de medewerkster onjuistheden bevatte.

Na een werkdag verstopte de vrouw de dagopbrengst in haar schoenen en sloeg zichzelf op het hoofd. Tegen de politie vertelde ze dat een gemaskerde man de winkel was binnengekomen en haar met een vuurwapen bedreigd had. Daarna zou hij zijn zakken en enkele tassen met geld uit de kassalade gevuld hebben en werd de vrouw knock-out geslagen.

De politie kreeg echter argwaan nadat medische onderzoeken uitwezen dat de verwondingen op het hoofd van de vrouw niet zo ontstaan konden zijn als zij beweerde. De werkneemster bekende hierop haar daad en gaf aan het geld gestolen te hebben om haar schulden te voldoen.

Hengelose bakker bakt vieze broodjes

In de Hengelose bakkerij 'De Backerie' is het een ranzige bende. De Keuringsdienst van Waren trof er bij verschillende inspecties niet alleen muizen-en rattenkeutels, vieze muren en vloeren aan, maar ook een bijzondere variant van kwarkmix; één met levende motten, larven en muizenkeutels.

De eigenaar van 'De Backerie', die producten levert aan verschillende bakkers in Hengelo en Almelo, stond gisteren terecht voor de economische politierechter. ”U maakt producten waar mensen van moeten genieten. Wie in Nederland brood koopt moet erop kunnen vertrouwen dat het in een hygiënische omgeving is bereid”, liet deze laatste weten.

De man, die vier jaar geleden uit detentie kwam en twee jaar later de bakkerij van zijn baas overnam, gaf aan nog geen tijd te hebben gehad de boel op orde te brengen. Hij heeft problemen met zijn ex-baas, deze bedreigt en chanteert hem en is hem nog geld verschuldigd. Daarnaast zijn er huwelijksproblemen, is hij in de war en heeft hij problemen met het betalen van de huur.

Een getuige zei dat de bakkerij nog steeds in handen is van de vorige eigenaar en dat de huidige bakker niets te zeggen heeft. Onderzoek naar de geldstromen heeft uitgewezen dat met de boekhouding van 'De Backerie' is gesjoemeld.

De rechter heeft de bakker een straf van drie duizend euro opgelegd en een voorwaardelijke stillegging van het bedrijf. Wanneer bij een volgende inspectie wederom ongedierte en viezigheid worden aangetroffen moet de bakkerij sluiten.

Boekje 'Respect' voor ouders René Steegmans

Icoon Binnenlands nieuwsIn Venlo is vandaag het eerste exemplaar van het boekje 'Respect' uitgereikt. De ouders van de in oktober 2002 door zinloos geweld omgekomen René Steegmans ontvingen het eerste exemplaar uit handen van Jan Schrijen, burgemeester van Venlo. Steegmans werd in elkaar geslagen en getrapt nadat hij twee jongens had aangesproken op hun gedrag toen zij op een scooter met hoge snelheid bijna een vrouw aanreden.

Het boekje 'Respect' maakt deel uit van het project dat respectvol samenleven moet bevorderen. Het werd gestart na de dood van René Steegmans. Leerlingen van de basisschool hebben tekeningen over respect en zinloos geweld gemaakt die in het boekje zijn opgenomen. In het najaar zal in het Julianapark in Venlo een monument ter nagedachtenis aan de slachtoffers van zinloos geweld worden onthuld. De dood van Steegmans veroorzaakte destijds grote maatschappelijke opschudding in Nederland. Enkele dagen na de dood van Steegmans werd een drukbezochte stille tocht in Venlo georganiseerd. De 19-jarige hoofddader Khalid L. werd uiteindelijk tot acht jaar cel en tbs met dwangverpleging veroordeeld. Mededader Silvio R. kreeg twaalf maanden jeugddetentie, waarvan zes maanden voorwaardelijk, opgelegd.

Nederlanders naar halve finale

Martin Verkerk en Dennis van Scheppingen hebben tijdens het ATP-toernooi van Amersfoort de halve finales bereikt.

Verkerk had het weer niet gemakkelijk op Sportpark Bokkeduinen. Hij verloor de eerste set dik met 1-6, en mocht blij zijn met de regen die regelmatig viel in Amersfoort. Verkerk kon de wedstrijd ombuigen en won uiteindelijk met 7-6 6-4.

Van Scheppingen won zeer verrassend van de als zevende geplaatste Alberto Martin met 6-4, 6-2.

Zaterdag zullen de halve finales gespeeld worden. Twee keer een wedstrijd Chili tegen Nederland. Verkerk neemt het op tegen de nummer 1 van de plaatstingslijst Nicolas Massu en van Scheppingen speelt tegen de nummer twee geplaatst Fernando Gonzalez.

Verenigde Staten ontwikkelen superbom

Icoon Buitenlands nieuwsDe Amerikaanse luchtmacht heeft bekend gemaakt dat de Verenigde Staten een nieuwe bom ontwikkelen. De 'Massive Ordnance Penetrator' (MOP) is 13.600 kilogram zwaar en is bedoeld om ondergrondse doelen te vernietigen, die te diep liggen voor gewone explosieven. De bom moet zelfs de beruchte moeder alle bommen, de 'Massive Ordnance Air Blast' (MOAB) doen verbleken.

De nieuwe bom past nog net in het bommenruim van de bommenwerpers B-2 en B-52. Dit in tegenstelling tot de MOAB, die zó groot is dat het alleen in langzame transportvliegtuigen kan worden vervoerd. Een ander verschil tussen de MOP en de MOAB is dat de MOAB een fragmentatiebom is, bedoeld voor aanvallen boven de grond. Hij is in staat een gebied van enkele honderden meters in de as te leggen. De MOP is vooral gericht op penetrerend vermogen.

De nieuwe bom wordt de zwaarste van dit moment, maar niet de zwaarste aller tijden. In de Koude Oorlog waren de intercontinentale B-36 bommenwerpers uitgerust met bommen van 20.000 kilo. Die werden, net als de MOAB, echter nooit gebruikt.

Bush: Armstrong wint, ik win

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vrijdag voorspeld dat Lance Armstrong voor de zesde keer de Tour de France zal gaan winnen.

De president heeft behalve in zichzelf ook in Armstrong veel vertrouwen. "Armstrong gaat de Tour winnen. En ik zal de verkiezingen winnen", sprak Bush tegen journalisten. "Over beide races hoeven jullie geen zorgen meer te maken."

Volgens woordvoerders van het Witte Huis volgt Bush de Tour zeer aandachtig. De etappe van donderdag volgde hij op een televisie in de Air Force One, het privé-vliegtuig van Bush.

Man wil seks in ruil voor vermiste papegaai

Icoon opmerkelijk nieuwsEen Amerikaanse vrouw is op 2 juni haar papegaai kwijtgeraakt. Vervolgens plaatste ze een advertentie in de krant en plakte ze overal affiches met foto's van de papegaai op. Ze dacht haar huisdier nooit meer te zien, tot iemand haar opbelde met de mededeling dat hij de vogel gevonden had. De man wilde echter wel geld zien voordat hij de vogel terugbracht.

De vrouw stelde vervolgens een bedrag voor, maar de beller vond dat bedrag te laag en hing op. Even later belde hij een derde keer op met de mededeling dat hij een oplossing gevonden had. De vrouw zou haar papegaai terugkrijgen mits ze met de beller naar bed zou gaan. Ze besloot dat toch maar niet te doen.

Woensdag werd de vermoedelijke beller opgepakt door de politie. Hij kan worden aangeklaagd voor ongewenste intimiteiten via de telefoon en het promoten van de prostitutie. Volgens een woordvoerder van de politie had de man de vermiste papegaai helemaal niet in zijn bezit. De eigenaresse geeft de moed echter niet op en hoopt dat ze haar geliefde huisdier ooit weer in armen kan sluiten.

'Bush wint verkiezingen, Armstrong tour'

De Amerikaanse president George W. Bush heeft vrijdag voorspeld dat wielrenner Lance Armstrong dit jaar voor de zesde keer op rij de Tour de France zal winnen. Bush heeft ook het volste vertrouwen in zichzelf. "Armstrong gaat de Tour winnen. En ik zal de verkiezingen winnen", sprak Bush tegen journalisten. "Over beide races hoeven jullie geen zorgen meer te maken."

De president volgt de Tour de France op de voet. Zo volgde hij de etappe van donderdag vanuit Air Force One. De etappe van vandaag werd gewonnen door Ivan Basso die in de eindsprint net voor zijn vluchtgezel Lance Armstrong finishte. Armstrong staat nu tweede in het klassement, veertien plaatsen voor zijn opponent Jan Ullrich.

Max Mosley blijft

Max Mosley heeft zich bedacht, en heeft besloten om zijn ambtstermijn uit te dienen. Hierdoor blijft hij tot eind 2005 aan.

Vorige maand maakte Mosley bekend dat hij per direct op zou stappen als president van de FIA. Mosley had zijn buik vol van de onbetrouwbare teambazen en het gekonkel in de Formule 1. “Ik blijf”, verklaarde Mosley tegen persbureau Reuters. “Iedereen zegt dat ik moet blijven. In deze fase zou het slecht voor de FIA zijn om op te stappen. Ze hebben me gezegd dat ik niet zomaar ineens kan vertrekken, op zo’n korte termijn. Ze hebben meer tijd nodig.”


Mosley voert de laatste maanden een strijd met de teambazen om de Formule 1 veiliger te maken. Verschillende van zijn voorstellen sneuvelden op het laatste moment omdat een teambaas zijn steun introk.

Button bang voor terugval

Jenson Button vreest dat zijn team het niveau van de start van dit seizoen niet kan vasthouden. De BAR-coureur stond dit seizoen al zes maal op het podium, maar de vooruitgang van het team lijkt volgens hem te stagneren.

Tijdens de grote prijs van Engeland hoopte het team de eerste zege binnen te halen. Button: "Maar het lijkt erop dat we een kleine terugval hebben gemaakt. Andere teams zetten grotere stappen vooruit dan wij en daar moeten we op gaan letten. We moeten de wagen nu verbeteren."

Hawking: Zwarte gaten geven informatie vrij

Astrofysicus Stephen Hawking heeft in een interview met het BBC-programma 'Newsnight' verklaard dat het mogelijk is dat zwarte gaten niet alle materie die in hun buurt komt opslokken. Deze bewering komt als een verrassing, aangezien hiermee de meest geaccepteerde theorie over zwarte gaten onderuit wordt gehaald.

"Ik heb er de afgelopen dertig jaar over nagedacht en ik denk dat ik nu het antwoord gevonden heb", aldus de geleerde. "Een zwart gat verschijnt alleen om zich vorm te geven maar opent zich later en geeft dan informatie over wat er eerder inviel. Zo kunnen we zeker zijn over het verleden en de toekomst voorspellen." Hawking maakte niet bekend hoe de informatie aan het zwarte gat onttrokken kan worden.

De wereldberoemde natuurkundige zal zijn bevindingen op de 17de Conferentie over Algemene Relativiteit en Gravitatie presenteren, die op 21 juli in Dublin gehouden wordt. De bewering zou kunnen bijdragen aan de oplossing van de paradox omtrent de informatie die een zwart gat afgeeft, welke een cruciaal puzzelstuk is in de huidige natuurkunde.

Mocht Hawking gelijk hebben, dan verliest hij daarmee de weddenschap die hij samen met natuurkundige Kip Thorne tegen John Preskill aanging. Hawking en Thorne stelden dat informatie die door een zwart gat opgeslokt is voor altijd verborgen is en nooit meer teruggeroepen kan worden. Preskill wedde op het tegenovergestelde.

Harry Potter is dood

Harry Potter is dood! Natuurlijk niet de dappere held uit de populaire boeken van J.K. Rowling, maar een naamgenoot uit Zuid-Afrika. Een Duitse toerist ontdekte het graf van de man, die al ruim 80 jaar dood is, tijdens een vakantie.

Op het kerkhof van het stadje Cradock staat een grafsteen met daarop de naam 'Harry Potter'. Volgens de inscriptie stierf de man op 27 juli 1920 in Cradock. Zijn graf ligt naast dat van Reginald Koetlitz, de begeleider en arts van de poolonderzoeker Robert Scott.

De toerist die de ontdekking deed maakt er een hobby van om begraafplaatsen af te struinen en ontdekte al eerder het graf van ene James Bond. Deze man ligt in het eveneens Zuid-Afrikaanse Bloemfontein begraven.

Tien mensen in Jemen dood door bliksem

Icoon Buitenlands nieuwsIn Jemen zijn de afgelopen week tien mensen om het leven gekomen door blikseminslagen. In het westen van het land kwamen zeven leden van een familie om toen hun huis instortte nadat de bliksem er was ingeslagen.

In de zuidwestelijke provincie Dhamar kwamen drie mensen om het leven nadat zij door de bliksem werden getroffen. In totaal kwamen vorig jaar in Jemen meer dan vijftig mensen om het leven door zwaar onweer en overstromingen.

Ruzie om NK Bommetje

Een onbekende submitter had ons het volgende te melden:

Een bom onder het komend NK Bommetje: Sportfondsen Nederland maakte gisteren bekend dat het kampioenschap op 11 augustus in het Zuid-Hollandse Bergschenhoek zal plaatsvinden, maar de vrijwilligers van Zwembad Noord in Stadskanaal, de bedenkers van het evenement, weten van niets. Zij zijn dan ook woedend.

Het NK werd de afgelopen drie jaar door de vrijwilligers georganiseerd en zij zijn vastbesloten dat dit jaar weer te doen. Sportfondsen Nederland was toen het eerste kampioenschap plaatsvond echter de eigenaar van Zwembad Noord en claimt nu de rechten. Stadskanaal zou hooguit een wedstrijd 'hoogste plons' mogen organiseren.

Vrijwilliger Wobbe Hopman reageerde stomverbaasd op het bericht van Sportfondsen Nederland. "Daar klopt helemaal niets van. Onze advocaat voert overleg met Sportfondsen en dat loopt nog. Dit bericht is zo maar in de wereld geslingerd. Wij hebben het NK Bommetje bedacht en geven het niet zo maar op. Op 11 augustus gaan we het weer organiseren. In Stadskanaal." De betreffende advocaat was niet bereikbaar voor commentaar.

Nederlands meisje verkracht in Kroatië

Icoon Algemeen nieuwsHet ministerie van Binnenlandse Zaken van Kroatië heeft bekend gemaakt dat een 17-jarig Nederlands meisje vanochtend vroeg in Kroatië door een 21-jarige man is verkracht. Het meisje, dat op dit moment in Kroatië op vakantie is, ontmoette de dader in een discotheek op het schiereiland Pula, in het noordwesten van Kroatië.

Toen zij de discotheek verliet viel de man uit Macedonië haar lastig. Na de verkrachting stapte het slachtoffer naar de politie, die de dader snel kon inrekenen. De man kan nu maximaal tien jaar celstraf krijgen.

Brandt ontslagen door Lotto-Domo

Christophe Brandt is door zijn ploeg Lotto - Domo ontslagen. Brandt werd vorige week betrapt op het gebruik van methadon en moest daarom de Tour de France verlaten.

Brandt zelf ontkent het middel te hebben gebruikt. "Ik ben niet dom, ik heb geen methadon genomen", aldus de wielrenner. Teammanager Christophe Sercu was na de contra-expertise, die ook positief was, echter onverbiddelijk. Volgens hem zijn de verklaringen en gegevens die Brandt via zijn advocaten aan de ploeg heeft gegeven onvoldoende om de renner nog langer in dienst te willen houden.

Brandt reed sinds 2001 voor Lotto - Domo, daarvoor reed hij voor het Italiaanse Saeco. De Belg heeft als grootste wapenfeit het winnen van de Druivenkoers in 2002.

Metingen gedaan tijdens ontstaan graancirkel

In Polen is uit onderzoek gebleken dat de vorming van sommige graancirkels gepaard gaat met sterke elektromagnetische straling. De afwijkingen werden met meetapparatuur geconstateerd toen er een graancirkelformatie in een graanveld nabij Wylatowo ontstond.

Omdat er in voorgaande jaren ook graancirkels in het veld verschenen waren, had dr. Jan Szymanski toestemming aan grondeigenaar Tadeusza Filipczaka gevraagd om meetinstrumenten op het veld te plaatsen. Deze werden eind juni geplaatst, vlak voor het graancirkelseizoen. De meetapparatuur bevatte fotogevoelige sensoren die een breed spectrum van elektromagnetische straling kunnen registreren. De sensoren maten zowel in de grond als boven de grond.

Op tien juli ontstond er inderdaad een graancirkel in het veld terwijl de meetapparatuur aan het meten was. Vier van de negen sensoren werden beïnvloed door het fenomeen. De sensoren die op een afstand van vier tot vijf meter van een cirkel stonden maten geen beduidende verschillen. De sensoren die echter op een afstand tot dertig centimeter van een cirkel stonden, detecteerden een sterk elektromagnetisch veld van onbekende oorsprong.

De voorlopige conclusie van het onderzoek is, dat er in sommige gevallen inderdaad energie vrij komt bij het ontstaan van graancirkels. Verdere conclusies kunnen getrokken worden na verdere analyse van de gegevens.

[Upd] Pizzonia invaller bij Williams

Antonio Pizzonia zal hoogstwaarschijnlijk de plaats van Ralf Schumacher innemen tijdens de Grand Prix op Hockenheim.

Nadat Marc Gene twee races de kans kreeg, maar niet kon imponeren in de Williams is men de afgelopen week drifig op zoek geweest naar een andere kandidaat. Williams probeerde Heidfeld en Webber bij hun teams los te weken, maar die pogingen mislukten. Nu zal testrijder Antonio Pizzonia een kans krijgen om te laten zien wat hij kan.

Officieel moet de bevestiging nog komen dat Pizzonia gaat rijden, maar een insider van het team vertelde: "Marc kreeg twee goede kansen om te presteren, maar kwam alleen terug met matige prestaties. Nu is het de beurt aan Antonio."

Update 19:30

Williams heeft officieel bevestigd dat Antonio Pizzonia tijdens de Grand Prix op Hockenheim rijdt.

Antonio Pizzonia reed voor het laatst tijdens de Grand Prix van Groot-Brittannië in 2003 toen hij voor het team van Jaguar reed.

Rechter betaalt batterij gehoorapparaat verdachte

Icoon opmerkelijk nieuwsDe Duitse rechter Manfred Goetzl heeft een batterij voor een man met een gehoorapparaat betaald, zodat hij zijn proces kon volgen. De 51-jarige verdachte moest voor de rechtbank in München verschijnen, omdat hij werd beschuldigd van moord op Hartmut Hagen.

Vanaf het moment dat de man moord ten laste is gelegd, zat hij in de gevangenis. Daar weigerden ze hem een nieuwe batterij te geven voor zijn gehoorapparaat. De advocaat van de man bracht dit onder de aandacht van de rechter, die op zijn beurt besloot om te betalen voor de vervanging van de batterij. Het proces wordt voortgezet.

Beasley naar PSV

PSV heeft een mondeling akkoord bereikt met de Amerikaanse voetbalbond over een overgang van DaMarcus Beasley (22) naar de Eindhovense club.

In de Verenigde Staten moet men, in plaats van met de club waar de speler voor speelt, een akkoord sluiten met de voetbalbond, de Major League Soccer.

Beasley, die nu speelt voor Chicago Fire, vliegt aankomende week naar Eindhoven voor een medische keuring en het tekenen van een contract.

Met de Amerikaanse international denkt PSV een opvolger in huis te hebben gehaald voor de vertrokken Arjen Robben. Beasley speelde 114 wedstrijden voor Chicago Fire, waarin hij 16 maal scoorde.

[update] Palestijnse politiechef vrijgelaten

Icoon Buitenlands nieuwsGewapende Palestijnen hebben vandaag de politiechef van de Westoever en de Gazastrook ontvoerd nadat ze zijn konvooi in een hinderlaag hadden gelokt. Het konvooi werd door verschillende voertuigen net buiten Gaza-stad klemgereden, waarna de overvallers politiechef Ghazi Jabali uit zijn auto haalden en hem mee namen.

Aan de ontvoering ging een schotenwisseling met bodyguards vooraf, maar het is niet bekend of hierbij gewonden zijn gevallen. Het is nog niet duidelijk waar de Jabali is heengebracht en of er eisen zijn gesteld.

Update 19:23 uur

Subheader
Politiechef Jabali werd korte tijd gegijzeld


De politiechef is inmiddels weer vrijgelaten door zijn ontvoerders. Zij zouden hebben geëist dat er hervormingen komen om corruptie tegen te gaan. Verder zou Yasser Arafat hebben toegezegd de politiechef te ontslaan en hem te vervolgen voor (vermoedelijke) corruptie.

Vijf maanden cel lifestylegoeroe Stewart

Icoon Buitenlands nieuwsDe 62-jarige Martha Stewart is vandaag door een rechtbank in New York veroordeeld tot een gevangenisstraf van vijf maanden gevolgd door vijf maanden huisarrest wegens belemmering van de rechtsgang en het afleggen van valse verklaringen in een voorkenniszaak. Een juryrechtbank had haar begin maart al schuldig bevonden, maar de strafmaat werd vandaag pas bekend.

Subheader
Lifestylegoeroe Martha Stewart


Martha Stewart is een nationale bekendheid in de Verenigde Staten. Ze is een van de trendsetters op het gebied van lifestyle, woninginrichting, doe-het-zelven en culinaire zaken. De status van Stewart is vergelijkbaar met die van Oprah Winfrey, de koningin van de talkshow. Verder wordt ze gezien als de vrouwelijke belichaming van 'The American Dream'. Haar vermogen wordt geschat op meer dan 1 miljard dollar.

Subheader
Grafische weergave van Stewart in de rechtszaal

CD: Marc Anthony - Amar Sin Mentiras

In Latijns-Amerika is Marc Anthony de best verkopende Latin artist van de laatste tijd, maar hier in Nederland blijft zijn succes alsmaar uit. Zijn wij in Nederland nog niet klaar voor de zwoele sfeer van de Latin muziek van Marc Anthony of is Marc gewoon een artiest die we liever buiten onze grenzen en vooral buiten onze oorschelpen willen houden? Misschien geeft zijn nieuwe CD "Amar Sin Mentiras" (To Love Without Lies) daar antwoord op.

marc

Agent wordt door nep-agent gecontroleerd

Gz had ons via de nieuws-submit te melden:

Een Friese politiefunctionaris is donderdagavond op de autosnelweg A7 bij Niebert aangehouden door een nep-agent. Volgens laatste had de echte ambtenaar te hard gereden. Direct nadat dit kenbaar was gemaakt, pakte de bedrieger de echte agent bij zijn hoofd en gaf hem een zoen. Hierop vroeg de agent om een legitimatie, maar die kon de man niet tonen. Toen de agent bekend maakte dat hij wél bij de politie zat, vluchtte de man in zijn auto weg.

De agent zette meteen de achtervolging in, maar raakte de bedrieger kwijt toen deze een weiland in vluchtte. Zelfs een twee uur durende zoektocht met een speurhond leverde niets op. De man kon uiteindelijk aangehouden worden toen hij zich telefonisch bij de politie meldde met de mededeling dat zijn auto gestolen was.

Tegen de nep-agent is proces-verbaal opgemaakt voor het zich uitgeven als politieambtenaar, diverse verkeersovertredingen en het doen van een valse aangifte. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Arts vervolgd om dodelijke spuit

Een arts uit Nijmegen moet zich voor de rechter verantwoorden voor de dood van een 77-jarige patiënt. Vorig jaar overleed de ernstig zieke man in het ziekenhuis van Oosterhout nadat de arts hem een injectie had toegediend. Dat heeft een woordvoerder van het Openbaar Ministerie (OM) in Breda vrijdag bekendgemaakt.

Behalve morfine gaf de 31-jarige arts de man een hoeveelheid van het slaapmiddel dormicum. Het slaapmiddel stond niet op de medicatielijst van de ernstig zieke man vermeld. De arts had in de overlijdensverklaring aangegeven dat de man een natuurlijke dood was gestorven.

Het OM meent dat de arts de man 'opzettelijk en met voorbedachten rade' om het leven gebracht. Justitie neemt de zaak hoog op. 'Voor ons staat niet vast dat het om euthanasie gaat', aldus de woordvoerster. De rechtszaak staat gepland op 28 oktober.

De advocaat van de arts, C. Korvinus,vindt het absurd en onjuist dat het OM zijn cliënt vervolgt. 'Het ging om een stervende patiënt. Het toedienen van de betreffende middelen was in die situatie volstrekt normaal. De zaak is aangekaart door een hoofdverpleegkundige die zich gepasseerd voelde. De familie steunt de arts', aldus de raadsman.

Het Leidseplein.

mariekie meldde ons via de submit het volgende:

Het Leidseplein,

Het Leidseplein in Amsterdam een beetje Hollander is er weleens geweest, het hart van Amsterdam. Een beetje mensen kijken, bier drinken, voetbal kijken en dansen, het ziet er naar uit als of iedereen zich altijd prima vermaakt daar op het Leidseplein.

Vraag je wel eens af wat verschillende mensen daar zoal doen wat de reden van hun bezoek is? Ik wel. Ik heb hier een paar verhalen van een aantal mensen beschreven sommige fictie en sommige werkelijk waar, aan jezelf wat je gelooft.

Kasper, 33 jaar, kapper.

Kasper stond die ochtend op om te gaan werken bij kapperszaak waar hij werkt in de Utrechtsestraat. Hij kwam net op tijd (zoals altijd) en de eerste klant zat vijf minuten later alweer op de stoel, een vrouw van twintig jaar. De vrouw wilde een nieuw kapsel echt heel anders dan ze al had dus hij mocht het zelf weten. ?mooi carte blanc? dacht Kasper dus hij gaf haar een nieuw kapsel. De vrouw kreeg een schuine coupe geknipt kort aan de linkerkant en lang aan de rechterkant in een vloeiende lijn en een rood verfje erin en ze zag er hergeboren uit, dat was zo. De vrouw was niet heel enthousiast maar ze was het er wel mee eens dat het ?anders? en ?vernieuwend? was dat kon ze niet ontkennen. Later bij het afrekenen legde de vrouw uit dat ze een weddenschap was aan gegaan met een aantal klasgenoten die haar uitdaagde om iets helemaal nieuws met haar haar te doen omdat ze haar altijd te saai vonden. Kasper lachte wat met haar mee en was nu al moe, en hij moest nog de hele dag! Nouja even een kopje koffie halen buiten de deur, hij zei z?n collega?s dat hij zo terug was en of er nog iemand een kopje koffie wilde hebben. Eenmaal buiten bedacht hij zich dat hij niet meer genoeg geld bij zich had en even moest pinnen. De koffiezaak zit in de Leidsestraat dus even binnendoor lopen en bij de ABN op het Leidseplein pinnen. Onderweg zag hij nog wat vrienden maar hij had niet echt tijd om een praatje te maken aangezien hij in werktijd koffie haalde, en hij dacht ook aan Antonio. Antonio was zijn nieuwe liefde maar ook zijn gecompliceerde liefde, Antonio is pas net uit de kast en wil het nog niet aan de grote klok hangen en Kasper is zijn eerste echte vriend. Gisteravond heeft Antonio bij Kasper geslapen en was het dus tot seks gekomen
de eerste keer dus voor Antonio met een man, en door de zenuwen kwam hij al na twee minuten hij vond het heel gênant maar Kasper verzekerde hem dat het echt niet erg was en dat het bij hem ook zo was gegaan de eerste keer. Maar Kasper vond het natuurlijk wel erg jammer dat het zo snel voorbij was maar Antonio bood hem aan om hem te pijpen wat Kasper niet afsloeg natuurlijk. Ondanks dat het hele tafereel nog geen twintig minuten duurde is Kasper er wel van overtuigd dat dit wat wordt en dat de seks op den duur beter wordt het ijs is immers gebroken. Om 11:12 precies staat hij in de rij bij de pinautomaat en kijkt om zich heen en verbaast zich weer zoals altijd hoe druk het hier nu alweer is, en zelfs het terras zit vol hij kijkt naar de mensen op het middelste terras en ziet daar een jongen en meisje van een jaar of twintig zitten ze zijn aan het praten.

Tim en Didi, beiden 22 jaar en student,

Didi is gisteravond laat naar het studentenhuis van Tim gegaan waar ze met z?n zessen film gingen kijken, ze begonnen met Donnie Darko. Didi kwam net op tijd binnen en ging op de lege bank zitten omdat daar nog de meeste ruimte was en ze wilde ook niet heel erg moeilijk gaan doen omdat er mensen waren die de film nog nooit hadden gezien en zij had ?m al heel vaak gezien maar hij blijft goed. Tim vond het niet zo leuk dat Didi in haar eentje daar op de bank ging zitten waar je nog wel het slechtste beeld had dus vroeg hij of ze naast hem wilde zitten dat paste nog wel. Didi ging tegen hem aan zitten en ze keken de film met z?n allen af. Af en toe praatte ze wat met Tim en keken ze even naar elkaar. Toen de film was afgelopen werd de volgende film opgezet en ondertussen waren Didi en Tim steeds meer tegen elkaar aan gaan zitten en werd de volgende film opgezet de Exorcist. Tijdens de film ging de telefoon van Didi af en ze zag dat het haar ex was waarmee ze het net een paar dagen uit was. Ze ging in de gang op de grond zitten en praatte met hem, hij mocht niet weten dat ze bij Tim was want dat vond ze te snel na hun breuk en ze wilde hem niet meer kwetsen dan nodig aangezien zij degene was die het had uitgemaakt. Tijdens het gesprek probeerde ze zo goed mogelijk de geluiden uit de huiskamer tegen te houden omdat al die jongens uit dat studentenhuis best luid zijn met z?n allen. Toen ze had opgehangen met hem en weer terugging naar de huiskamer was er al een andere film opgezet American Beauty die film kende ze uit haar hoofd omdat het een van haar favoriete films is en ze ging weer tegen Tim aanzitten. De film werd snel weer uitgezet omdat het al 1:00 was geweest en iedereen ging slapen. Terwijl iedereen richting zijn slaapkamer ging bleven Tim en Didi op de bank zitten, Tim kuste haar op haar mond en zei dat hij blij was dat ze er was. Didi pakte haar spullen en bracht het naar zijn kamer en vulde haar flesje water voor vannacht. Tim kwam even later boven en ging z?n tanden poetsen Didi kwam er bij en deed hetzelfde. Tim was eerder klaar en ging naar zijn kamer waar hij zich snel uitkleedde en in bed ging liggen met alleen z?n onderbroek aan, Didi kleedde zich ook uit en liet ook alleen haar slipje aan en ging bij hem liggen. Ze begonnen te zoenen en elkaar te strelen steeds heftiger ze trokken allebei hun slipje uit Tim begon Didi te vingeren en zij begon hem af te trekken. Ze waren allebei zo opgewonden dat Tim gauw een condoom omdeed en Didi keihard nam eerst hij boven daarna weer zij en dat heel veel keer . Ze hielden het lang vol en gingen pas tegen vieren slapen. De volgende ochtend werden ze tegen tienen wakker en hadden voor het douchen nog een keer seks Didi boven op hem ze vroeg of hij snel kon komen want ze moest eigenlijk plassen maar een beetje druk op je blaas maakt de seks lekkerder en hij kwam binnen vijf minuten. Na het douchen wilden ze gaan ontbijten in de stad en belandde zo om 10:47 op het Leidseplein op het middelste terras van de rechterkant om een ontbijtje te eten. Na het ontbijt namen ze afscheid van elkaar en gingen beiden hun eigen weg Didi nam de tram naar huis en tim liep naar het centraal station, terwijl Tim het Leidsplein afliep en zag dat Didi in de tram zat bleef hij nog even kijken naar de capoeiradansers en zag dat een van de dansers een ingetapete voet had.

Jamie, 25 jaar, straatdanser

Jamie stond vanochtend op met vreselijke pijn in zijn voet hij maakte gisteren een lelijke smak in het Vondelpark waarbij hij door z?n voet ging. Maar hij kon niet stoppen ze hadden nog lang niet genoeg geld verdient en de afgelopen weken waren al zo mager vanwege het slechte weer dus deze dag met mooi weer moest wel worden benut, ze zijn tot elf uur ?s avonds doorgegaan en hebben nog aardig wat verdient. Maar vandaag zou echt heel zwaar worden omdat zijn voet gewoon te veel pijn deed maar hij kon het niet laten afweten dus hij tapete zijn voet stevig in en hoopte dat de pijn zo wel zou meevallen en het toch een beetje kon genezen. Hij ging eerst nog even ontbijten in de keuken en kwam daar z?n huisgenoten tegen die ook capoeirastraat-dansers zijn. Met z?n vieren praten ze een beetje over gisteren en over de plannen van vandaag, ze besluiten om op het Leidsplein te gaan dansen. Verder hebben ze het ook nog over de vriendin van Reggie die zwanger is, ze zijn op zoek naar een huis voor met z?n tweeën want in een huis met z?n vijven wonen en een baby dat is echt teveel. Ze denken erover om naar Almere te verhuizen omdat het daar makkelijker is om een huis te krijgen maar omdat Reggie geen vaste baan heeft en zijn vriendin zwanger is en dus in de ziektewet zit, is het heel moeilijk. Alle spullen worden verzameld en ze gaan richting het centrum ze gaan niet met het openbaar vervoer want dat is te duur dus ze moeten uit oost komen lopen het is ongeveer 45 minuten. Onderweg loopt Jamie erg moeilijk en raden zijn vrienden hem aan terug te gaan en z?n voet een dagje rust te gunnen maar dat kan hij echt niet doen hij heeft het geld nodig. Jamie stuurt elke maand een bedrag op naar zijn moeder en zusje in Zimbabwe daar rekenen zij op. Soms leeft hij van nog geen eens de helft van wat hij opstuurt naar z?n familie, dat zijn de moeilijke maanden meestal in de winter. soms gaan ze in de winter naar Spanje waar het iets warmer is maar daar is dit jaar geen geld voor. Na een lange tocht door de stad die nog langer leek door de pijn zijn ze belandt op het Leidseplein ze leggen eerst alle attributen neer en beginnen met opwarmen. Na een half uurtje opwarmen staan er al wat toeristen om hen heen, er worden een paar foto?s gemaakt en wat geld gegooid naar ze, dit belooft nog wat voor vandaag. Na een uurtje beginnen ze echt en wordt het ook echt druk op het Leidseplein. rond twaalf uur is het topdrukte en hebben ze al minstens honderd Euro binnen kassa!

Drie verschillende verhalen van vier verschillende mensen maar allemaal op het Leidseplein. Misschien als je weer eens op het Leidseplein bent bedenk goed waarom je er bent, en bedenk ook dat iedereen zijn reden heeft om daar te zijn.

48 cilinders op je motor...

Ok, het lijkt gefotoshopt, maar dat schijnt het niet te zijn.. een motor met 48 cilinders... ik hoor het de monteur al zeggen: "en er strax weer, ff aan mijn scooter sleutelen "

<klikplek>

Met dank aan MatrixXx.tk voor de submit

En als je niet zo van de motoren bent en het was rustiger aan wilt doen dan zoek je hier toch wat verschillen.

Volgens trzonne: "Erg leuk als je stoned bent en de muziek lekker op de achtergrond dreunt "

Uitslag twaalfde rit Tour de France

De twaalfde etappe van de Tour de France is gewonnen door Basso. In een etappe waarin het vooral draaide om de twee beklimmingen van eerste categorie was hij de sterkste.

Vanaf kilometer één werd er een ontsnapping op gang gezet. Ljungqvist, Finot, Kirchen en Vansevenant waagden de sprong. Vooraf was al duidelijk dat deze niet erg kansvol zou zijn, met de twee beklimmingen van de eerste categorie op het eind.

Ze kregen maximaal een voorsprong van vier minuten, maar werden nog net voor de beklimmingen teruggepakt. In de laatste veertig kilometer begon de etappe dan echt. US Postal legde het peloton een straf tempo op op de Col d'Aspin. Achteraan vielen er snel veel renners af, maar er bleef een redelijke groep over, met daarin alle toppers.

Rasmussen waagde het op een ontsnapping, maar werd op de top teruggepakt door het sterk verdunde peloton. In de regen moesten de renners de afdaling inzetten naar de volgende beklimming op de Tourmalet naar La Mongie. Daar moest de strijd der favorieten beginnen.

De US Postal-ploeg reed in gestrekt tempo. Nadat Sastre wegsprong werd er een tempoversnelling ingezet. Daarddor sneuvelde gele trui-drager Voeckler, maar ook favorieten als Ullrich, Hamilton en Heras.

Vooraan kwam Armstrong alleen te zitten met acht man. Mancebo probeerde weg te springen, maar Basso verdedigde voor ploeggenoot Sastre, die nog voorop reed. Armstrong kwam samen met Klöden bij de twee. Met nog een tempoversnelling kon vervolgens alleen Basso nog maar mee. De twee haalden Sastre bij, die hun niet meer kon bijhouden.

In de sprint tussen Armstrong en Basso, wist de tweede te winnen. Winnaar van de dag is echter Armstrong die tijd heeft gepakt op zijn concurrenten.

Uitslag:
1. Ivan Basso (Ita) 5.03.58
2. Lance Armstrong (VS) z.t.
3. Andréas Klöden (Dui) + 0.20
4. Francisco Mancebo (Spa) + 0.24
5. Carlos Sastre (Spa) + 0.33
6. Oscar Pereiro Sio (Spa) + 0.50
7. Denis Mentsjov (Rus) + 0.59
8. Michele Scarponi (Ita) + 1.02
9. Iban Mayo (Spa) + 1.03
10. Santos Gonzalez (Spa) z.t.
11. Georg Totschnig (Oos) z.t.
12. Gilberto Simoni (Ita) + 1.32
13. Aitor Gonzalez (Spa) + 1.39
14. Christophe Moreau (Fra) + 1.59
15. Vladimir Karpets (Rus) z.t.
16. Levi Leipheimer (VS) z.t.
17. Pietro Caucchioli (Ita) z.t.
18. Bobby Julich (VS) + 2.28
19. Giuseppe Guerini (Ita) + 2.30
20. Jan Ullrich (Dui) z.t.
29. Roberto Heras (Spa) + 2.57
34. Tyler Hamilton (VS) + 3.27
41. Thomas Voeckler (Fra) + 3.59
51. Michael Boogerd + 8.47

Klassement:
1. Thomas Voeckler (Fra) 51.51.07
2. Lance Armstrong (VS) + 5.24
3. Sandy Casar (Fra) + 5.50
4. Richard Virenque (Fra) + 6.20
5. Andreas Klöden (Dui) + 6.33
6. Ivan Basso (Ita) + z.t.
7. Francisco Mancebo (Spa) + 6.43
8. Jakob Piil (Den) + 6.53
9. Santos Gonzalez (Spa) + 7.23
10. Carlos Sastre (Spa) + 8.11
11. José Azevedo (Por) + 8.35
12. Levi Leipheimer (VS) + 8.50
13. José Enrique Gutierrez,Sp + 8.51
14. Oscar Sevilla (Spa) + 8.57
15. José Luis Rubiera (Spa) + 8.58
16. Jan Ullrich (Dui) + 9.01
17. Bobby Julich (VS) + 9.11
18. Michele Scarponi (Ita) + 9.25
19. Igor Gonz.de Galdeano,Spa + 9.42
20. Tyler Hamilton (VS) + 9.46

Finale Nachtlicht

In samenwerking met NCRV's literair radioprogramma Nachtlicht is er het afgelopen half jaar een schrijfwedstrijd gehouden, met als thema 'De Liefde'. Op het Literatureluursforum konden deelnemers hun inzendingen plaatsen en elke ronde werd één winnaar gekozen. Uit deze weekwinnaars zal één verhaal worden gekozen, dat zich 'beste Liefdesverhaal 2004' mag noemen.

Inmiddels zijn we twintig ronden verder en is de wedstrijd afgelopen. Maar niet voor de weekwinnaars. Het uur van de waarheid is aangebroken, en de jurering wordt gedaan door niemand minder dan Arthur Japin en Manon Uphoff!

De finale zal als volgt verlopen. Arthur Japin en Manon Uphoff maken een top vier van de allerbeste verhalen. Dertig juli wordt de eerste winnaar uit de top vier bekend gemaakt op Nachtlicht en vervolgens ook gepubliceerd op de FP. Vervolgens worden in de weken daarop de anderen gepubliceerd. In de uitzending op zondagnacht wordt het verhaal voorgelezen, en zal, zo mogelijk, de auteur aanwezig zijn. (Uitzending op Radio 1, zondag- op maandagnacht, rond 2.30.)

Tenslotte maken Arthur Japin en Manon Uphoff in de uitzending van NachtLicht, 29-30 augustus, bekend wie zich de schrijver van Het Liefdesverhaal 2004 mag noemen! Tevens wordt het verhaal voorgelezen door Arthur Japin of Manon Uphoff, afhankelijk van het gekozen perspectief.

Single Theo Maassen tegen oppakken rappers

Cabaretier Theo Maassen is het niet eens met het oppakken van rappers die in een zogenaamde diss zouden aanzetten tot haat. Daarom heeft hij een cd-single over deze kwestie opgenomen. Volgens Maassen is in Nederland ''een hetze gaande'' tegen de 'diss mentaliteit' van hiphoppers. Daardoor komt volgens hem ook de vrijheid van meningsuiting in het gedrang.

Onlangs werden drie leden van de underground rapgroep Den Haag Connection (DHC) aangehouden, nadat ze in een haatrap VVD-Kamerlid Ayaan Hirsi Ali met de dood bedreigden. Eerder al kwamen leden van Nieuwe Allochtoonse Generatie (NAG) in opspraak, wegens een ronduit anti-semitische rap. En kort geleden werd een klacht ingediend tegen de Sluipschutters, wegens een anti-Ajax rap, waarin ook joden het moesten ontgelden.

De cd-single van Maassen is getiteld 'Doodsbedreiging'. Daarin geeft de cabaretier zijn visie op deze zaak in een felle 'diss' tegen de Nederlandse maatschappij. Hij haalt uit tegen de ''door Jan Peter en zijn fatsoensrakkers opgelegde waarden en normen''. De premier, maar ook Hirsi Ali, Jan Mulder en Dick Advocaat moeten er allemaal aan geloven. ''Jan Peter en zijn kornuiten proberen angstvallig terug te gaan naar de jaren '50 en de daarmee samenhangende politieke correctheid. Ik daag ze uit: Kom op dan, arresteer me dan.''

Het nummer was vandaag voor het eerst op de radio te horen. Vanaf 26 juli ligt de single in de winkel.

MC Tim
Ook rapper MC Tim van de Nederlandstalige rapcrew VSOP uit Spijkenisse heeft een nummer geschreven over deze kwestie. Het nummer 'Vrijheid' is bedoeld om de discussie aan te wakkeren over de rap van DHC. In het nummer rapt hij onder meer: ''Als ik beroemd zou willen worden, zou ik zeggen dat ik Balkenende door zijn kop zou knallen en zou ik zeggen dat ik het hele kabinet op zou blazen.''

MC Tim, schreef het nummer op persoonlijke titel en niet als onderdeel van VSOP. Hij is niet bang voor mogelijke consequenties. ''Ik heb de tekst van Vrijheid eerst na laten lopen door een rechtsgeleerde. Ik rap 'áls ik beroemd zou willen worden’, maar dat wil ik niet. Ik laat me niet drie weken opsluiten voor een liedje. Als ze me echt op willen pakken, vlucht ik wel naar België om daar politiek asiel te vragen''. Meer hierover vind je op de VPRO-site 3 voor 12.

LBR
Het Landelijk Bureau ter bestrijding van Rassendiscriminatie heeft op haar website een artikel over deze kwestie staan. Het is geschreven door Mr. C. de Fey. Zij is juridisch beleidsadviseur bij het LBR.

Kern van haar artikel is dat er grenzen zijn aan de vrijheid van meningsuiting: ''Het recht van vrijheid van meningsuiting en daarmee vrijheid van artistieke expressie is niet grenzeloos. Het wordt onder meer beperkt door wettelijke verboden die strekken ter bescherming van derden, zoals bijvoorbeeld het verbod een groep mensen in het openbaar te beledigen wegens hun ras. De vraag wanneer de grens van vrijheid van meningsuiting is overschreden, is afhankelijk van de omstandigheden van het geval en vergt een zorgvuldige afweging door de rechter''.

Volledige artikel van De Fey.

Italiaans vliegtuig maakt noodlanding

Icoon Buitenlands nieuwsEen Italiaans verkeersvliegtuig dat op weg was naar Havana (Cuba) heeft een noodlanding moeten maken nadat één van de motoren in brand was gevlogen. Het vliegtuig, met daarin 273 passagiers en acht bemanningsleden, was enkele minuten eerder opgestegen van vliegveld Fiumicino bij Rome.

Passagiers zagen dat de motor van de Boeing-767 in brand stond waarna de piloot besloot een noodlanding te maken op hetzelfde vliegveld. Niemand raakte gewond, al moesten enkele passagiers medisch behandeld worden voor paniekaanvallen.

Onderzoek naar drugs in Rotterdamse uitgaanswereld

Re_plaY had ons via de nieuws-submit te melden:

Over twee weken begint het Instituut voor Onderzoek naar Leefwijzen & Verslaving (IVO) met honderd Rotterdammers gesprekken over het gebruik van XTC en andere uitgaansdrugs. Ook in San Francisco en Hong Kong zal er een soortgelijk onderzoek worden gehouden. Na afloop worden de resultaten met elkaar vergeleken.

In Hong Kong en San Francisco zal het onderzoek gedaan worden door het Amerikaanse Institute for Scientific Analysis (ISA). "De ISA vroeg of we ook mee wilden doen en het leek ons zeer interessant.", aldus IVO-onderzoekster A. van der Poel.

De Nederlandse onderzoekster meent dat XTC zich in de drie steden in verschillende fases van populariteit bevindt. "In Hong Kong komt het net op, in San Francisco is het op zijn hoogtepunt en in Nederland is die piek al weer voorbij. De Nederlanders die tien jaar geleden begonnen met XTC, zijn nu allemaal aan de snuifcocaïne, een duurdere maar chiquere drug."

In het onderzoek wordt niet alleen gekeken naar het gebruik van XTC. "We kijken ook naar het gebruik van andere uitgaansdrugs zoals marihuana en alcohol.", aldus van der Poel. Mensen in discotheken en clubs kunnen door het instituut benaderd worden om mee te werken aan interviews. Het onderzoek in Nederland wordt gefinancierd door het ministerie van Volksgezondheid.

Grote brand in Medemblik

dimage had ons via de nieuws-submit te melden:

Brand in MedemblikIn een gebouw in het historische centrum van Medemblik (Noord-Holland) is rond de middag een forse brand uitgebroken. In het pand zijn meerdere appartementen en een kledingzaak gevestigd. Volgens de brandweer is de brand waarschijnlijk ontstaan door kortsluiting in een wasmachine of wasdroger. Het gebouw moet als verloren worden beschouwd.

Rond 13:00 uur was de brand onder controle. De brandweer van Medemblik kreeg bij de bluswerkzaamheden assistentie van de korpsen van Opperdoes en Stedebroec. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor. Over het lot van enkele huisdieren bestaat nog onzekerheid. Hoe groot de schade is, is nog niet bekend.

Foto: bordewolf

HMG gaat RTL Nederland heten

RTL NederlandDe Holland Media Groep (HMG) zal vanaf 2 augustus 'RTL Nederland' gaan heten. Hiermee wordt de eigenaar van RTL 4, RTL 5, Yorin, RTL FM en Yorin FM meer onderdeel van de Europese RTL Group. Deze is al moederbedrijf van de HMG. Daarbij wil de HMG met de nieuwe naam onderstrepen dat alle bedrijfsonderdelen eind oktober echt verenigd zijn in een gezamenlijke huisvesting op het Media Park in Hilversum.

RTL Group is eigenaar van 26 TV-stations en 24 radiostations in negen landen en daarmee het grootste televisie-, radio- en productiebedrijf in Europa. "RTL is een van de sterkste merknamen van de Europese mediaindustrie. Wat ligt er meer voor de hand om die naam hoog in het vaandel te zetten van een bedrijf dat de toekomst in wil als een eenduidige onderneming waarin geen muren bestaan tussen televisie en radio programma's, programma techniek, interactieve media en verkoop", zo zegt CEO Fons van Westerloo in een reactie.

De naam Holland Media Groep wordt al tien jaar gebruikt. Ook het logo is al zo lang in gebruik. Het nieuwe logo is in eigen huis gemaakt op de design afdeling van het bedrijf.

NAVO-vloot beveiligt Olympische Spelen

Icoon Buitenlands nieuwsAdmiraal Hans Jochen Witthauer heeft vandaag gemeld dat de NAVO zijn volledige Middellandse-Zeevloot inzet voor de beveiliging van de Olympische Spelen. Verder gaat zij nauw samenwerken met de Griekse marine. Wat de vloot precies gaat doen blijft vooralsnog geheim.

De NAVO is ook van plan om tijdens de spelen verkenningsvluchten boven Griekenland uit te voeren. De Olympische Spelen vinden plaats van 12 tot en met 29 augustus in Athene.

Van Raaij: "Hiddink blijft bij PSV"

Volgens PSV-voorzitter Harry van Raaij is Guus Hiddink niet van plan Duits bondscoach te worden. Dat zou hij hebben opgemaakt uit een gesprek met Hiddink.

Guus Hiddink heeft nog een contract bij PSV tot 2007, al zit daar wel een clausule in, waardoor hij bondscoach van een land voor het WK zou kunnen worden. Hoe ver die clausule gaat is onbekend. Nu in de Duitse media Hiddink hoog op het lijstje werd gezet van mogelijk bondscoaches, heeft Van Raaij er toch maar met Hiddink over gesproken.

Van Raaij vertelde naar aanleiding van dat gesprek: "Ik denk dat Guus nog langere tijd bij PSV zal blijven. Ik heb Guus gesproken naar aanleiding van hetgeen allemaal gesuggereerd is. Voor hem is het geen serieus onderwerp. Gelukkig maar."

Hij vervolgde: "We zijn op 1 juli van start gegaan met een nieuwe structuur. Veel jongere spelers zijn op voorspraak van Guus naar PSV gekomen. De trein is weer in beweging en het zou niet fijn zijn als we die plotseling met een andere machinist zouden moeten bemannen."

''Saoedi-Arabië misbruikt buitenlanders''

Mensenrechtenorganisatie Human Rights Watch schrijft in een nieuw rapport dat in Saoedi-Arabië veel buitenlandse arbeiders systematisch worden mishandeld en uitgebuit. Sommigen worden zelfs behandeld als ware het slaven. Het rapport beschrijft in detail de slechte behandeling van de buitenlandse arbeiders in het land.

Het meest schrijnend in het islamitische koninkrijk is de situatie van de buitenlandse vrouwen: vaak zelfs mensonterend. Velen onder hen worden het slachtoffer van verkrachtingen en gedwongen opsluitingen. Verder zijn er voor de buitenlanders afschuwelijke arbeidsvoorwaarden en worden velen uitgebuit.

Een voorbeeld uit het rapport: een 300-tal vrouwen uit India, Sri Lanka en de Filipijnen moeten dagelijks 12 uur werken als schoonmaaksters in de ziekenhuizen van Djeddah. Op het einde van elke werkdag worden ze samengebracht in een overbevolkte en piepkleinde slaapzaal. De deur van elke kamer gaat op slot, waardoor de vrouwen geen enkele bewegingsvrijheid hebben. Dit voor de gehele duur van het contract, dat varieert van 2 tot 3 jaar.

Human Rights Watch bekritiseert in het rapport ook de gehele rechtspraak alsmede de doodstraf die gevangenen ondergaan. Bij buitenlanders waren in sommige gevallen de betrokken ambassade en familie niet eens op de hoogte van het feit dat er een doodstraf was uitgesproken, laat staan voltrokken.

Breuer naar Heerenveen

Michel Breuer verruilt Excelsior voor SC Heerenveen. De 24-jarige verdediger tekent maandag, na het ondergaan van de medische keuring, een tweejarig contract bij de club uit het Abe Lenstra-stadion.

Breuer had nog een contract bij de Rotterdams club lopen tot 2006, de hoogte van de afkoopsom is onbekend.

Breuer is genomineerd voor de titel Beste Speler van de Gouden Gids Divisie 2003/2004 en speelde in totaal 108 wedstrijden voor Excelsior waarin hij 10 maal scoorde.

Chirurg amputeert ten onrechte penis patiënt

In een vlaag van verstandverbijstering heeft een Roemeense chirurg-uroloog de penis van een 34-jarige patiënt geamputeerd. Dat heeft het ziekenhuis vrijdag bekendgemaakt.

De 58-jarige Naum Ciomu werd erg gerespecteerd door zijn collega’s. Woensdag moest hij een patiënt aan zijn testikels opereren. In een vlaag van verstandsverbijstering sneed hij toen de penis van de ongelukkige patiënt af. Hij sneed het geslachtsdeel in drie stukken. De man krijgt een operatieverbod van twee maanden. Dit in afwachting van de resultaten van het onderzoek van de Roemeense Orde van Geneesheren.

Het slachtoffer zal meerdere operaties moeten ondergaan om zijn penis te laten reconstrueren. Het is onwaarschijnlijk dat de man ooit nog een normaal seksleven zal hebben.

Tweede lijk aangetroffen in Tigris

Net buiten Mosul heeft de Iraakse politie in de rivier de Tigris een tweede lijk aangetroffen. Naar verluidt gaat het om een westerling waarvan de keel is doorgesneden. In dezelfde rivier werd woensdag door de politie 180 kilometer ten noorden van Bagdad een onthoofd lijk gevonden.

Beiden overledenen werden aangetroffen in een oranje overall. Veel westerse gegijzelden die op de tv zien zijn, dragen ook een dergelijk overall. Een van de lijken is aan de Amerikanen overgedragen. Het Amerikaanse leger kon niet vertellen of het de Bulgaarse vrachtwagenchauffeur is die maandag werd onthoofd.

Ono in Olympische selectie

De Japanse bondscoach Zico heeft Feyenoord-speler Shinji Ono opgenomen in de Japanse voetbalselectie voor de Olympische spelen.

Athene wordt het olympische debuut van de 25-jarige middenvelder. Vier jaar geleden werd hij gepasseerd voor het voetbaltoernooi in Sydney. Door de olympische spelen mist hij wel het begin van de Nederlandse competitie.

"Ik voel me erg vereerd om voor mijn land bij de Olympische spelen te mogen zijn. Ik hoop samen met mijn teamgenoten het hoogst haalbare te halen," aldus Ono.

Kobe Bryant blijft wel bij Lakers

Na het vertrek van sterspeler Shaquille O‘Neal en succescoach Phil Jackson was er bij de LA Lakers reden voor zorgen. Nu Kobe Bryant zijn aflopende contract heeft verlengd is er weer sprake van wat opluchting.

Het contract van de sterspeler liep deze zomer af en onder andere de Los Angeles Clippers bood hem zakken vol geld. Hij gaf echter aan vanwege sentimentele redenen bij de Lakers te willen, hij is sinds zijn jeugd al fan van de ploeg. Het aangeboden zevenjarige contract ter waarde van 110 miljoen euro zal echter ook wel een handje hebben geholpen.

All Star-speler Kenyon Martin verandert deze zomer wel van club. Hij gaat van de New Jersey Nets naar Denver Nuggets. Daar zal hij over een periode van zeven jaar 73 miljoen euro verdienen.

Gemeente Tilburg verhoogt veiligheidsmaatregelen

De gemeente Tilburg verhoogt de veiligheidsmaatregelen rondom de Tilburgse kermis die vanavond van start gaat. Vanochtend heeft de organisatie van de kermis extra veiligheidsoverleg gehouden in verband met de terreurdreiging van Al-Qaeda. Deze liet in een brief weten dat onder andere Noord-Brabant doelwit zou kunnen zijn. "We gaan alles nog even nalopen", zo zei een woordvoerder van de gemeente Tilburg vanochtend.

Vorig jaar kwamen er in tien dagen meer dan een miljoen mensen naar de grootste kermis van de Benelux. Deze zou dus een mogelijk doel kunnen zijn. De organisatie benadrukt dat er nog geen waarschuwingen vanuit Den Haag zijn geweest.

Ook directeur Mingers van dancefestival Extrema Outdoor, waar zaterdag in Best naar verwachting 25.000 bezoekers op afkomen, is extra alert. De organisatie heeft ook extra veiligheidsmaatregelen genomen. "We hebben extra beveiligingspersoneel en een dubbel hekwerk met honden ertussen, zodat niemand ongecontroleerd het festivalterrein op komt", aldus de directeur.

Supermarkten lopen 250 miljoen euro mis door lege schappen

Het afgelopen jaar zijn supermarkten en fabrikanten zeker 250 miljoen euro misgelopen door lege schappen. De meeste omzetderving vindt plaats op vrijdag en zaterdag. Op deze dagen halen de Nederlands het vaakst de boodschappen.

Vooral de verkrijgbaarheid van populaire producten zoals bier, koffie en frisdrank is in het weekeinde een probleem. Zo is gebleken uit cijfers van ACNielsen. Gemiddeld is ongeveer vijf procent van de producten in de supermarkt uitverkocht. "Een out-of-stock percentage van twintig procent is echter geen uitzondering.", aldus marktonderzoeker Henri van Voorthuizen van AC Nielsen. Prijsvechters zoals Aldi, Lidl en Edah hebben trouwens vaker last van uitverkochte producten dan de zogenoemde servicesupers als AH, Super de Boer en C1000. De meeste supermarkten kampen met een ruimteprobleem. Er komen steeds meer producten in het assortiment terwijl er evenveel winkelruimte is. Veel winkels hebben geen magazijn meer, dus er is nagenoeg niets op voorraad.

Volgens het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL), staan uitverkochte producten al jaren steevast in de top 10 van grootste ergernissen in de supermarkt. Het overkoepelend orgaan had in 1999 eens een gesprek met Stichting Merkartikel over het probleem. Sindsdien is er echter niets veranderd. Het misgrijpen is vorig jaar weer erger geworden.

Padrnos en Zanini onder vuur

De organisatie van de Tour de France is vooralsnog voornemens de van doping beschuldigde renners Stefano Zanini en Pavel Padrnos uit de ronde te halen. Een meningsverschil met de UCI houdt hen echter in de ronde.

Zanini van Quick Step - Davitamon en Padrnos uit het team van US Postal moeten zich voor de rechter in San Remo gaan verantwoorden voor het gebruik van doping tijdens de Giro van 2001. De Tourdirectie haalde eerder Hvastija en Casagranda om een soortgelijke beschuldiging uit de ronde.

De Société du Tour de France is het met de internationale wielerbond (UCI) nu oneens over de aard van de beschuldiging. Volgens de UCI heeft Zanini zijn straf al uitgezeten en betreft de zaak van Padrnos geen doping. Een arbitragecommissie moet nu uitspraak doen in het geschil. Naar gelang de uitkomst zal de Tourdirectie een besluit nemen.

Wielinga maakt rentree

De Tour de France is volop in het nieuws, waar vorig jaar Remmert Wielinga zich daar graag wilde bewijzen, is hij dit jaar één van de afwezigen. Reden van zijn afwezigheid is de slepende blessure aan zijn hamstring. Komend weekend hoop Wielinga zijn rentree te maken.

Vorig jaar mislukte zijn debuut tijdens de Tour jammerlijk. Hij had zich er heel veel van voorgesteld, maar echt presteren kon hij niet. Dit jaar wilde hij zich revancheren door een goede Tour neer te zetten. Na de Ronde van Valencia was het voor hem over. Een ontstoken peesaanhechting van de hamstringspier belette hem het fietsen. Nu ruim vier maanden verder gaat een frisse en fanatieke Wielinga zijn rentree maken.

"Ik heb er allerlei dingen aan gedaan", verteld Remmert in een interview met Rabobank.nl, "fysiotherapie, manuele therapie. Ik weet niet precies wat de oplossing is geweest. Maar ik denk dat het belangrijkste was dat ik het gewoon tijd heb gegeven. Het heeft een bepaalde hersteltijd nodig gehad."

"Ik ben optimistisch. Het gaat gewoon goed." Sinds drie weken kan Wielinga voluit trainen. "Aanstaande zondag rijd ik in Oosteekloo mijn eerste wedstrijd sinds de Ronde van Valencia (eind februari 2004). Dan gaan we eens kijken hoe het gaat."

Voorlopig zien we Wielinga niet in grote wedstrijden, hij zal ritme op moeten doen in criteriums en kermiskoersen. Leuk is natuurlijk wat anders, maar om zich in beeld te rijden voor de Vuelta kan hij weinig anders, "ik ben heel gretig. Ik doe mijn best. Ik zie allemaal wel wat het wordt."

Directeur Keukenhof stapt op

Per 1 oktober 2004 zal directeur J.W. Wessel van de Keukenhof zijn functie neerleggen. Dit is bekendgemaakt door de raad van bestuur van de bloemententoonstelling in Lisse. Hij stapt vanwege een verschil van inzicht met de raad van bestuur over het te voeren beleid.

Vrijdag stelde een woordvoerster van de Keukenhof al dat Wessel al sinds half april niet meer werkzaam is in de organisatie. Beide partijen willen geen mededelingen doen over het verschil van inzicht. Tijdelijk neemt voorzitter W. Jansen van de raad van bestuur de taken van Wessel over.

Vuurspuwer belandt in ziekenhuis

Donderdagavond heeft een 63-jarige Rotterdammer brandwonden aan zijn gezicht opgelopen. Hij liep de wonden op toen het fout ging met zijn vuurspuwersact

De man liep langs bij een openingsfeest van een galerie in de Witte de Withstraat in zijn woonplaats. Spontaan besloot hij zijn vuurspuwerskunsten te tonen. De actie liep echter niet zoals gepland. Voor behandeling werd het slachtoffer overgebracht naar het brandwondencentrum van het Zuiderziekenhuis.

Helikopter cadeau bij aankoop duur appartement

Benky had ons via de nieuws-submit te melden:

Een paar maanden geleden kon je bij aankoop van een luxe appartement op Katendrecht in Rotterdam een peperdure Porsche ter waarde van 70.000 euro cadeau krijgen. Dezelfde makelaar gaat nu nog een stap verder: hij geeft een helikopter weg.

Het penthouse waarbij je de helikopter krijgt moet nog gebouwd worden. De precieze plek wordt nog even niet onthuld, maar bekend is wel dat het aan de Maas zal liggen.

Naast de helikopter zelf krijgt de koper ook vlieglessen, een brevet en een helikopterplatform op het dak. Dit alles vertegenwoordigt een waarde van zo'n 160.000 euro.

Tilburgse kermis vanavond van start

Tilburgse kermis 2004De Tilburgse kermis zal vanavond om 22:00 uur al van start gaan. Dat is een dag eerder dan andere jaren. De grootste kermis van de Benelux is "de meest complete kermis ooit", aldus de organisatie. Met de opening op vrijdag wil men "een krachtigere opening neerzetten".

Dit jaar zal er een recordaantal van 231 attracties over een lengte van 3,5 kilometer aaneengesloten door de binnenstad de kermis vormen. De totale oppervlakte van de kermis is 6,5 hectare, wat neerkomt op ongeveer dertien voetbalvelden.

Op zondagen na gaat de kermis om 11:00 uur open en zal het om 01:00 uur sluiten. Naast de gebruikelijke Roze maandag, gehandicaptenmiddag en Caribbean Day is er op woensdagmiddag nu ook een kindermiddag. De attracties en het terrein zullen dan extra op kinderen gericht zijn en clowns en SpongeBob SquarePants zullen aanwezig zijn. De kinderattracties kosten die middag maar 1 euro.

Foto's en een webcam van de kermis kun je hier vinden.

75 kinderen omgekomen bij brand in India

Jump had ons via de nieuws-submit te melden:

In India zijn vandaag zeker 75 kinderen omgekomen bij een brand in een lagere school. Het drama vond plaats in een grote meisjesschool in Tanjore, 2.000 kilometer ten zuiden van de Indiase hoofdstad New Delhi. Het wordt niet uitgesloten dat het dodental nog op kan lopen tot honderd.

Vermoedelijk ontstond de brand in de keuken van de school, waarna het vuur dankzij het rieten dak van het gebouw razendsnel om zich heen kon grijpen. Op het moment van de brand bevonden zich negenhonderd leerlingen in het gebouw. De meeste slachtoffers zijn scholieren, maar ook enkele leraren vonden de dood toen ze de meisjes probeerden te helpen. Zeker 30 kinderen moesten met verwondingen in het ziekenhuis worden opgenomen.

In januari van dit jaar kwamen in India 59 mensen om het leven toen er brand uitbrak in een trouwzaal in de plaats Srirangam. Na dit gebeuren besloot de Indiase regering dat elk publiek gebouw voorzien moest zijn van een goed werkend brandafweersysteem. De school waar vandaag brand uitbrak had niet de beschikking over een dergelijk systeem.

CD: Spider-Man 2, music from and inspired by

Spider-Man 2, music from and inspired byDe film Spider-Man 2 draait nog niet eens in ons land maar is internationaal al een enorm succes. Vanaf 14 juli kunnen we Peter Parker ook in Nederland in actie zien komen tegen Dr. Otto Octavius, de man met mechanische tentakels. Bij een film hoort een soundtrack en die ligt al een tijdje in de winkels. Op de cover prijkt een sticker met namen als Jet, Train, Maroon 5 en The Ataris. Ook schijn je met het schijfje 'exclusive Spider-Man 2 content' op Internet te kunnen bekijken. Tot slot is er ook nog een tweetal nummers van componist Danny Elfman op de cd opgenomen. Genoeg ingrediënten voor een interessante soundtrack dacht ik zo...

Tour-directie voor de rechter

Stefano Casagranda daagt de directie van de Tour de France voor de rechter. Hij vindt zijn uitsluiting uit de Tour de France onrechtmatig.

Voor de Tour de France hebben alle deelnemende teams een verklaring ondertekend, waarin staat dat ze geen renners mee zouden nemen die onder verdenking van dopinggebruik staan. Nadat het verloop van een Italiaans onderzoek bij de Tour-directie bekend was geworden, werden Casagranda en Sloveen Martin Hvastija uit de Tour gehaald.

Casagranda wil dit nu gaan aanvechten bij de rechter. Samen met zijn advocaten bekijkt hij momenteel de beste aanpak. Hij vertelde: "e Tourorganisatie heeft mij mijn recht om te werken ontnomen."

George Baker in Australische spotlights

Icoon Muziek nieuwsEen Toyota-commercial heeft in Australië tot onverwachte populariteit geleid voor de Nederlandse zanger George Baker. Naar aanleiding van het gebruik van zijn hit Una Paloma Blanca is grote honger ontstaan naar meer liedjes.

De hype wordt nog eens versterkt doordat een ander nummer van de George Baker Selection, Little Green Bag, voorkwam in Quentin Tarantino's film Reservoir Dogs uit 1992. Deze film is nog altijd erg populair. Platenmaatschappij EMI Australië gaat daarom een Greatest Hits album uitbrengen van de formatie met frontman George Baker, alias Hans Bouwens. Bouwens noemt dit besluit 'fantastisch'.

De George Baker Selection vierde haar Nederlandse successen met name in de jaren zeventig. Una Paloma Blanca stond in 1975 op één in de Nederlandse Top 40. De debuutsingle Little Green Bag uit 1969 was een hit in de Verenigde Staten.


George Baker alias Hans Bouwens
George Baker, alias Hans Bouwens

Veel meiden vinden zich te dik

Veel Nederlandse jongeren zijn ontevreden over hun uiterlijk zo blijkt uit onderzoek van het Trimbos-instituut. Terwijl slechts 8,8% van de meisjes van 16 en 17 jaar daadwerkelijk te dik zijn, vindt meer dan 50% zich te dik. Jongens van die leeftijd vinden zich juist vaak te dun. Een kwart van de jongens wil aankomen, terwijl maar 4% echt te dun is.

Het Trimbos-instituut concludeert op grond van deze gegevens dat veel jonge mensen een verstoord lichaamsbeeld hebben. ''De onvrede kent systematisch een bepaalde richting: meisjes niet slank genoeg, jongens niet breed genoeg.'' Het instituut wil nader onderzoek doen naar de eventuele relatie tussen obsessief gedrag (anorexia of boulimia) en de extreem veel zorgen die jongeren zich maken over hun lichamelijke ontwikkeling.

Gaat Trulli vertrekken bij Renault?

De geruchten over een vertrek van Jarno Trulli bij Renault worden steeds sterker. Toyota zou interesse tonen om de coureur te contracteren.

De onderhandelingen tussen Renault en Jarno Trulli verlopen moeizaam. Trulli vraagt een hoog salaris en bij Renault twijfelen ze of hij dat wel waard is. Ondanks dat Trulli een goed seizoen rijdt, wordt hem het verspelen van de derde plaats op Magny-Cours aangerekend.

Renault is echter behoedzaam aangezien het team weet dat de markt voor goede coureurs erg moeilijk is. Williams is nog op zoek naar twee coureurs en bijvoorbeeld Mark Webber heeft gezegd dat bij dat team zijn voorkeur ligt. Flavio Briatore staat echter wel bekend om zijn goede neus voor racetalent.

Supers verkopen vaak onder inkoopprijs

NotAvailable had ons via de nieuws-submit te melden:

Om mee te kunnen spelen in de huidige prijzenoorlog die in de supermarktwereld heerst, verkopen de supers een belangrijk deel van hun assortiment onder de inkoopprijs. Volgens supermarkt- en groothandelsbedrijf Sligro betreft het al gauw 150 artikelen.

In totaal hebben de supermarkten zo'n 5.000 artikelen in het assortiment, en lijkt het aantal van 150 niet al te veel. Schijn bedriegt, want de 150 artikelen betreffen juist producten die voor een belangrijk deel (ongeveer 30%) aan de totale omzet bijdragen.

De artikelen die onder de inkoopprijs worden verkocht zijn onder meer babyvoeding van Nutricia, bier van Heineken en luiers van Pampers; ze worden tot 15% onder de inkoopprijs aangeboden. De prijzenoorlog kost de supermarktbranche dit jaar een slordige 500 tot 600 miljoen euro.

''Duizend zelfmoordterroristen in Marokko''

Volgens de Spaanse onderzoeksrechter Baltasar Garzón leven er in Marokko zo'n 1.000 potentiële zelfmoordterroristen. Garzón zei dit gisteren tegen de parlementaire enquêtecommissie die de bloedige aanslagen van 11 maart dit jaar in Madrid onderzoekt.

De onderzoeksrechter noemt de Marokkaanse terroristen één van de ernstigste bedreigingen voor Europa. Op basis van gegevens van inlichtingendiensten heeft hij berekend dat de potentiële aanslagplegers actief zijn in mogelijk 100 islamitische cellen.

Interesse Trabzonspor voor Boukhari

De Turkse club Trabzonspor heeft interesse in Ajax-speler Nourdin Boukhari. De Telegraaf meldt dat de club bij de Amsterdammers heeft geïnformeerd naar de transfersom van de aanvaller.

De 24-jarige Boukhari heeft nog een contract bij Ajax tot 2007, maar mag vertrekken bij de club uit de ArenA. Afgelopen seizoen werd hij verhuurd aan NAC Breda, en voordat hij naar Ajax kwam speelde hij al voor Sparta.

Ajax wil de speler niet opnieuw verhuren, maar hij krijgt geen plek meer in de eerste selectie. Voorlopig traint hij mee met Jong Ajax en zal hij daarvoor ook wedstrijden spelen. Desondanks vraagt Ajax nog wel een transfersom voor de aanvaller.

Gelukkig jaloers!

Gelukkig jaloers.

Voorheen gaf ik het nooit toe, niet graag tenminste, maar tegenwoordig ben ik er blij mee. Ik ben gelukkig jaloers! Klinkt raar, hè?
Veel mensen keuren jaloezie juist af, omdat zij het ervaren als een negatieve emotie. Het is waar: jaloezie kàn gevaarlijk worden, denk bijvoorbeeld aan de crime passionnel. Hoeveel moorden zijn niet uit hartstocht gepleegd?
Je kunt last hebben van jaloezie wanneer je partner "teveel" naar anderen kijkt of het flirten niet kan laten. Dit kan je relatie negatief beïnvloeden, behoorlijk verpesten zelfs.
Je eigen blik kan door jaloezie vertroebeld worden en het is meestal je partner die hieronder lijdt. Het is immers niet leuk om van flirten of "teveel" kijken beschuldigd te worden wanneer hij of zij zich van geen kwaad bewust is.
Voorbeeld: mijn liefste en ik hadden ooit een hele dag ruzie, omdat ik hem ervan had beschuldigd verschillende malen naar het mooie achterste van een dame te kijken. Nog zie ik zijn verbaasde blik: hij keek niet háár, welnee, hij had slechts belangstelling voor haar paard!

Maar over dat vervelende voorval wil ik het helemaal niet hebben. Het is prachtig weer; de zon schijnt, ik zie slechts een strakblauwe hemel en het is nu al lekker warm. Helga heeft het weer eens goed voorspeld.
Ach, blonde Helga, wie kent haar niet? Ooit werd zij gekozen tot meest sympathieke weervrouw op tv. Het imago van de weervoorspellers moest eens opgepoetst: het is immers een moeilijk vak, vooral bij foute weersvoorspellingen.
Helga heeft grote indruk gemaakt op ons. Geen enkele weervrouw heeft in zo'n korte tijd, zo'n wonderbaarlijke metamorfose ondergaan. Ik herinner me haar bril nog, à la Jaques d'Ancona, die grauwsluier over heur haar, haar verhullende kleding - zoals Loretta tegenwoordig moet - en haar brede glimlach, altijd, weer of geen weer. Daaraan dankt zij haar titel.
Daarnaast wekte zij bij velen ook nog eens vertedering op. Zoals ze daar toen stond, in volle glorie voor de weerkaart, zo stralend, zo mooi zwanger. Dat ronde buikje van haar, het vervulde ons ook een beetje met trots.

Wij, mijn man en ik, vonden het weer na de verdwijning van Helga niet meer zo erg interessant. Maar sinds zij is teruggekeerd van haar zwangerschapsverlof, kijken we weer, genieten met volle teugen, en voelen we ons teleurgesteld als niet zij, maar een ander voor de weerkaart staat. (altijd met hun achterste voor Italië) Bah! Helga willen wij zien en anders niet.

Ik geef het eerlijk toe. Eergisteren was ik strontjaloers op haar. Toen zag zij er niet alleen mooi uit, maar was zij ook onwaarschijnlijk sexy gekleed.
Want in het prille begin van hun moederschap, hebben de meeste vrouwen hun handen vol, alleen maar aandacht voor de kleine nazaat en stukken minder voor zichzelf. Maar Helga niet, oh nee, zij bloeide op, werd mooier met de dag.
Een poosje terug smeet zij haar bril in de brillenkoker, verfde heur haar spectaculair blond en nam een andere couturier in de arm, zo een met het juiste oog voor haar figuur en zonder jaloerse partner natuurlijk.
Haar figuur, ongelooflijk! Was dit wel onze oude, vertrouwde Helga? Een strak T-shirt droeg zij, een zwarte pantalon als gegoten, haar slanke taille geaccentueerd met behulp van een riem met grote, ronde gesp. Hoe gewaagd!
Zeg mij nu eens, hoeveel vrouwen kunnen dit dragen, zo vlak na hun zwangerschap? Nee, voor ons kan Helga niet meer stuk.

En weet je wat nu zo fijn is? Ik màg jaloers zijn, want volgens hoogleraar psychologie David Buss, is dit niet alleen een normale, maar ook een noodzakelijke emotie. Jaloezie is zelfs een basisvoorwaarde om de liefdesrelatie in stand te houden. Ja, dàt besef je vooral na de ruzie, bij het goedmaken.

Vandaar dus: ik ben gelukkig en gelukkig hartstikke jaloers!

Meisje in brand gestoken op speelplaats in Australië

Een anoniem iemand had ons via de nieuws-submit te melden:

De Australische politie is op zoek naar twee jongeren die afgelopen donderdag in Sydney een meisje van 9 in de brand hebben gestoken.

Het meisje was met twee jongere kindjes aan het spelen op een speelplaats toen ze plotseling werd aangevallen door twee gemaskerde mannen. Een getuige verklaarde dat in zeer korte tijd al de kleren van het meisje in de brand stonden. Het slachtoffer is met brandwonden over 40 procent van haar lichaam in het ziekenhuis opgenomen.

Premier John Howard van Australië sprak zijn afschuw uit over de "ongelooflijke daad" , die in Australië grote consternatie wekte.

Cofidis-manager verliest weddenschap

Vreugde bij de renners van de Cofidis-ploeg. Niet alleen behaalden ze daarmee de tweede etappezege van de Tour, maar wonnen ze ook een weddenschap met hun ploegleider.

Ploegleider Francis van Londersele had na de winst van Stuart O'Grady geroepen dat als de ploeg nog een etappe zou winnen en die op naam zou komen van David Moncoutié, hij zich door de renners kaal zou laten scheren. Niet dat hij er echt mee zat gisteren, want hij was veel te blij met de zege.

Ploegleider Van Londersele vertelde na de etappezege: "Dit betekent dat ik vanavond nog wel even bezig zal worden gehouden. Ik maakte een belofte aan het team dat als we nog een etappe zouden winnen en het David was die won, ik hun mijn haar af zou laten scheren. Dus het ziet er naar uit dat vanavond (red. gisterenavond) de avond zal zijn."

Boos jongetje (11) fietst 50 kilometer van huis

Vrijdagnacht om tien over half vier heeft de politie in Venlo een 11-jarig jongetje op de fiets aangehouden. Het ventje was donderdagmorgen om half negen boos van zijn huis in Herkenbosch weg gefietst.

Toen het jongetje werd vermist, belden zijn ouders de politie. Die begoin een zoektocht tot in Duitsland toe. Zijn ouders hielden er rekening mee dat hij op zijn fiets onderweg was naar familie Hengelo. Uiteindelijk werd het kereltje dus ongeveer vijftig kilometer van huis teruggevonden. De politie verklaarde dat alles met de jongen in orde was.

Uitslag Oefenwedstrijden 15/07

Mariano Fernandez heeft zijn debuut gemaakte in het eerste elftal van Feyenoord. Op de dag van zijn eerste training mocht de Argentijn, die op stage is bij de Rotterdammers, in de tweede helft invallen in de oefenwedstrijd tegen Katwijk.

De verdediger speelde niet onverdienstelijk en naar alle waarschijnlijk zal zijn stage dan ook verlengd worden. Feyenoord won het duel tegen de amateurs van Katwijk met 5-0.


Uitslag oefenwedstrijden

Excelsior'31 - Ajax 1-9
Doelpunten Ajax: Anastasiou 4x, Sonck, De Mul, Mitea, Maxwell, De Jong

LSVV - AZ 0-15
Doelpunten: Huysegems 5x, Elkhattabi 3x, Sektioui 2x, Landzaat, Meerdink, Wisse, ed 2

Katwijk - Feyenoord 0-5
Doelpunten: Kuijt 3x, Lazovic, Castelen

RKSV Driel - Vitesse 1-17
Doelpunten Vitesse: Mbamba 4x, Hofs 3x, Dors 3x, Janssen 2x, Amoah 2x, Davids, De Meersman, Schaars.

Ruil Vieira Morientes?

In een poging om Patrick Vieira los te weken bij Arsenal, wil Real Madrid Fernando Morientes als ruilobject gaan gebruiken.

Vieira heeft nog een driejarig contract bij Arsenal en Arsenal wil hem niet verliezen. Met het betrekken van Morientes bij de transfer hoopt Real Madrid het bestuur en met name Wenger over te halen Vieira toch te laten gaan. Vieira zelf heeft nog niet gereageerd op de geruchten, aangezien hij nog op vakantie is.

President van Real Madrid Florentino Perez wilde niet op de geruchten ingaan, maar zei wel: "Ik herhaal dat mijn beleid is om te pogen de beste spelers van de wereld te contracteren op iedere positie waar we die nog niet hebben. Patrick Vieira is naar mijn mening de beste van de wereld op zijn positie."

Machlas keert terug op oude nest

Nikos Machlas keert na acht jaar terug op het oude nest. De 31-jarige aanvaller tekende een éénjarig contract bij OFI uit Kreta.

De Griek speelde tussen 1990 en 1996 ook al voor de club uit Kreta, waarna hij door Vitesse werd gecontracteerd. In het seizoen 1997/1998 werd hij daar met 34 doelpunten topscorer van de eredivisie. In 1999 vertrok hij voor 19 miljoen euro naar Ajax, maar daar kon hij nooit helemaal aan de verwachtingen voldoen. In 2003 ontbond Ajax het contract met de aanvaller, waarna hij verhuisde naar de Griekse club Iraklis.

Demonstranten eisen doodstraf voor Saddam

Icoon Irak nieuwsHonderden Irakezen hebben gisteren in Bagdad gedemonstreerd om de doodstraf voor Saddam Hussein te eisen. De meeste demonstranten kwamen uit de wijk Sadr City en de zuidelijke stad Babel, waar massagraven zijn gevonden met daarin slachtoffers van Saddam.

De demonstranten eisten verder smartengeld voor de moord op familieleden door het regime van Saddam. Ook wilden ze dat de Verenigde Naties (VN) deskundigen naar Irak sturen om overblijfselen van slachtoffers van Saddam op te sporen.

"Tot op heden is niemand gecompenseerd, noch is het geld dat door het Baath-regime is geconfisqueerd teruggegeven. Daarom zijn we van plan om bij de interim-regering aan te kloppen.'', aldus Abdul Kadim al-Sultani van de Nationale Organisatie voor Mensenrechten.

Het proces tegen Saddam begint naar alle waarschijnlijkheid volgend jaar. De Iraakse regering heeft al aangegeven toestemming te zullen geven om een eventueel doodvonnis te voltrekken.

Belg verkrachtte ook Nederlands meisje

Icoon Buitenlands nieuwsEen 37-jarige man, Chris V., uit Gits (België) is door een rechtbank in Kortrijk veroordeeld tot acht jaar celstraf voor meerdere aanrandingen en verkrachtingen. Ook verliest hij tien jaar zijn burgerrechten. De man vergreep zich onder meer aan meisjes die bij zijn kind kwamen babysitten. De man, die in Nederland een caravan bezat, heeft ook een Nederlands meisje verkracht.

Op oudejaarsavond 2003 vond de vrouw van V. een videoband waarop een van de babysitters naakt in de badkamer te zien was. Vervolgens belde de vrouw het meisje op om haar dat te vertellen. De ouders van de babysitter schakelden de politie in. De politie heeft hierop het huis doorzocht en vond videobanden en een pc met veel foto's, waaruit bleek dat de man meerdere babysitters stiekem in de badkamer en de slaapkamer had gefotografeerd en gefilmd. Op één van de beelden trok hij het laken weg en legde zijn hand op een slapend meisje.

Meerdere meisjes uit de buurt werden vervolgens ondervraagd en nieuwe feiten kwamen aan het licht. De man zat eerder al enkele weken in voorarrest voor de verkrachting van het Nederlandse meisje. In maart van dit jaar werd hij onder voorwaarden vrijgelaten, maar hij hield zich echter niet aan die voorwaarden omdat hij het slachtoffer in Nederland vervolgens weer lastig viel.

Irak richt anti-terreureenheid op

Icoon Irak nieuwsDe Iraakse interim-premier Allawi heeft in een persconferentie bekend gemaakt dat hij een anti-terreureenheid gaat oprichten. De commando's krijgen de opdracht opstandelingen te ontmaskeren of desnoods uit te schakelen.

De nieuwe veiligheidsdienst zal opstandelingen gaan ontmaskeren door te infiltreren in de terroristische groeperingen. Volgens Allawi zal het de opstandelingen niet lukken Irak klein te krijgen. ''We zullen de terreurgroepen vernietigen'', zei hij. ''De verkiezingen in januari 2005 gaan sowieso door.''

Lijk zonder hoofd gevonden nabij Bagdad

Icoon Irak nieuwsHet Amerikaanse leger meldt dat Iraakse politieagenten ten noorden van Bagdad, langs de oever van de Tigris, een lichaam hebben gevonden waarvan het hoofd ontbreekt. Over de identiteit van de dode is niets bekend. Media speculeren dat het mogelijk om een onlangs ontvoerde en vermoorde Bulgaarse vrachtwagenchauffeur gaat.

De Bulgaarse regering heeft verklaard dat er vingerafdrukken van het lijk ter identificatie naar Bulgarije zijn gestuurd. Het lichaam was gekleed in een oranje overall zoals verschillende gijzelaars dat droegen op het moment dat ze voor het oog van de videocamera werden onthoofd. Woensdag verklaarde de organisatie van extremist Abu Musab al-Zarqawi dat zij een van de twee Bulgaren die ze eind juni hadden ontvoerd, vermoord hadden.

Peijs wil alcoholslot voor dronken rijders

Als het aan minister Peijs van Verkeer ligt, zullen automobilisten die met te veel drank op achter het stuur worden betrapt een alcoholslot in hun auto moeten laten inbouwen. Het slot dat zo’n 1100 euro kost blokkeert de startmotor wanneer in de adem een te veel aan alcohol wordt gesignaleerd.

De maatregel zou in 2007 moeten ingaan wanneer het puntenrijbewijs is ingevoerd. Het puntenrijbewijs houdt in dat mensen die zware overtredingen in het verkeer begaan, zoals doorrijden na een ongeval of rijden met te veel alcohol op, hun rijbewijs moeten inleveren. Wie met te veel drank op wordt betrapt raakt zijn rijbewijs kwijt en moet, als het aan Peijs ligt, een alcoholslot laten inbouwen alvorens het document terug te krijgen.

In landen waar de maatregel al van kracht is blijken probleemdrinkers minder snel in herhaling te vallen. In een brief aan de Tweede Kamer schrijft Peijs dat ze het slot ziet als een strafmaatregel die onderdeel moet uit maken van “een begeleidingsprogramma om recidive te voorkomen”.

Wie denkt dat het alcoholslot gemakkelijk te omzeilen is heeft het, volgens de minister, mis. Niet alleen bij het starten maar ook tijdens het autorijden zal op willekeurige momenten geblazen moeten worden om de motor draaiende te houden. Ze acht de kans dan ook zeer klein dat “een nuchtere passagier gedurende een hele rit naast een dronken bestuurder blijft zitten en alle blaastesten van hem overneemt”.
Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1230
special
Random Pics van de Dag #1229
special
Random Pics van de Dag #1228
special
Random Pics van de Dag #1227
special
Sterren kijken tijdens Comic Film & Manga Fest in Rotterdam
special
VrijMiBabes #202 (not very sfw!)
©FOK.nl e.a.