Voetbal: Van Bommel wellicht niet naar EK

Icon Sport - VoetbalHet is nog niet duidelijk of voetballer Mark van Bommel tijdens het komende EK in Portugal kan spelen voor het Nederlands Elftal. De PSV'er wordt gehinderd door een blessure aan de achillespees. Oranje-trainer Dick Advocaat liet doorschemeren dat mogelijk ex-Feyenoorder Paul Bosvelt wordt opgeroepen als vervanger.

Advocaat heeft tot 1 juni de tijd om de voorlopige selectie te wijzigen. Op Van Bommel na heeft de coach de beschikking over een fitte selectie. Zaterdag oefent Oranje tegen België, dat zelf niet aanwezig zal zijn bij het EK. Advocaat is gebrand op een overwinning, te meer omdat de Belgische bondscoach zich vorig jaar na een oefenwedstrijd negatief uitliet over het 'arrogante' Oranje.

Aanvoerdersband
Bij het EK zal niet record-international Frank de Boer, maar Philip Cocu de aanvoerdersband mogen dragen. Hiermee gaf Advocaat indirect aan dat De Boer zijn plaats in de ploeg heeft verspeeld. Mocht De Boer wel worden opgesteld dan is hij de aanvoerder, liet de coach weten. Geruchten dat is overwogen De Boer niet als speler maar als begeleider mee naar Portugal te nemen verwees Advocaat naar het rijk der fabelen. Er zou 'geen moment' zijn getwijfeld aan de selectie van de 109-voudige international.

-
Zie voor meer voetbalnieuws de FOK!Voetbalmanager!