Klacht tegen website Ertan.nl

Tegen de internetsite Ertan.nl is door het Meldpunt Discriminatie Internet (MDI) een klacht ingediend bij justitie. Dit gebeurde nadat het MDI diverse klachten kreeg van internetgebruikers over haatdragende teksten over homoseksuelen op de site. Omdat er een onderzoek naar hem loopt heeft Ertan zijn site overigens overgeplaatst van Ertan.nl naar Ertan.biz.

In wat genoemd wordt een column wordt door Ertan gerefereerd aan de haatlectuur uit de Amsterdamse El Tawheed moskee. Te lezen staat onder meer: ''Zodra de islamitische wet van kracht is in Nederland, zal ik de eerste zijn die elke protesterende homo, met het hoofd naar beneden, van de Westertoren zal duwen. Tweede-Kamerlid Boris D. van D66 maakt daarbij een goede kans om als eerste te mogen.''

Het openbaar ministerie heeft aangekondigd een onderzoek te zullen instellen.


Afbeelding van Ertan, verspreid door hemzelf.

Het is niet geheel duidelijk wat de bedoeling is van de site Ertan.nl. Ook op FOK! wordt door bezoekers regelmatig verwezen naar de site omdat die anti-westers en homohatend zou zijn. De site ziet eruit als een soort weblog en sommigen betogen dat het een (mislukte) poging tot humor is, danwel discussie uitlokkend of gemaakt door een op digitale relletjes belust persoon. De site noemt zichzelf een ''onafhankelijk en open medium voor de Nederlandstalige moslimgemeenschap'' en zegt op zondag satirisch te zijn.

De maker de site is al langer actief op internet, zo zette hij bijvoorbeeld ook deze weblog op, die loopt tot begin januari 2004. De maker staat er om bekend dat hij vaak zelf reageert op artikelen die er over hem verschijnen. De site Schandaal.com besteedde al vaker aandacht aan hem.