Tramcontroleur bedreigd met vuurwapen

Een 36-jarige tramcontroleur is donderdagmiddag in Den Haag met een vuurwapen bedreigd. Een 20-jarige Hagenaar richtte het wapen op een van de controleurs en haalde de trekker over. Het wapen ging niet af. De woning waar hij zich bevond is later omsingeld waarna hij werd aangehouden, meldt de politie.

HTM-controleurs hadden in lijn 4 op de Meppelweg twee 17-jarige meisjes op de bon geslingerd omdat ze zonder geldig plaatsbewijs reisden. Een tijdje later kwamen ze op de halte de Rade terug met twee mannen, die hard tegen de ruiten van de tram schopten. Toen de controleurs hen daarop aanspraken, reageerde er een erg agressief. Hij bedreigde de controleurs met het vuurwapen.

In de consternatie die volgde, rende de bedreiger hard weg. Een van de twee vrouwen kon gelijk worden aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de bedreiger, een 20-jarige Hagenaar, zich in een woning aan De Rade bevond. Politie-eenheden omsingelden de woning, waarna hij werd aangehouden.

Agenten troffen het vuurwapen aan en in de kleding van de verdachte werd een houder met patronen aangetroffen. Het vuurwapen bleek een omgebouwd alarmpistool te zijn. De 20-jarige wordt maandag voorgeleid bij de rechter-commissaris. De politie stelt een onderzoek in naar de rol van de andere betrokkenen.