Man legt heel GB af in een week: via Street View

Matthew Partridge is een held. De 27-jarige Brit heeft een weekje vakantie opgenomen om maandag te beginnen met zijn tocht door Groot-Brittannië (GB). Hoewel de afstand van Land's End tot John o' Groats een kleine tweeduizend kilometer bedraagt, trekt Partridge er een week lang elke dag tien uur voor uit om de tocht te voltooien. De luiwammes legt de hele afstand af via Google Street View.

De jongeman hoeft dus letterlijk zijn bed niet uit voor het tochtje, en legt de hele weg dan ook af vanuit zijn slaapkamer. Met zijn laptop op schoot beroeren zijn vingers de toetsen om zo het enorme eiland te verkennen.

"Ik hoef me geen zorgen te maken om de voorbereidingen en de training van een echte voettocht", verklaart Partridge. "Daarom besloot ik het op deze manier te doen."

Toch houdt hij zich aan een strak schema: in blokken van maximaal twee uur zit hij dagelijks tien uur achter de computer voor de tocht. "In tien seconden leg je zo'n 365 meter af." Omdat open veld niet wordt weergegeven door Street View, is de luie wandelaar echter aangewezen op wegen en landweggetjes. "Het scheelt dat ik tenminste niet hoef op te staan."