Voetbal: Uitslag Standard Luik - AZ

Om 20:45 uur mocht AZ beginnen aan zijn voorlopig laatste Champions League-wedstrijd. De Alkmaarders met Martin Haar als interim-coach  op de bank moest winnen om een plaatsje in de Europa League na de winter veilig te stellen.

De Alkmaarders hebben het aan zichzelf te danken dat het niet overwintert in Europa. Als je je tegenstander zulke kansen geeft op een gelijkmaker dan zal er altijd wel een bal in het net verdwijnen. Zo ook vanavond weer. In de 93e minuut wist keeper Sinan Bolat het net te doen laten bollen nadat hij de bal het net in kopte na een genomen vrije trap.

Lange tijd hadden de Alkmaarders nog zicht op een Europees vervolg in de Europa League. Jermaine Lens wist de ploeg, die vandaag nog onder leiding stond van Martin Haar, aan het einde van de eerste helft op voorsprong te zetten. Die stand werd lange tijd in de tweede helft geconsolideerd, maar ondanks een aantal kansen niet uitgebreid.

In een hectische slotfase kreeg Standard Luik een laatste kans op een doelpunt via een vrije trap. De Belgen grepen de laatste kans via keeper Bolat. Met een fraaie kopbal scoorde de doelman en wist hiermee de aspiraties van de Nederlandse landskampioen de vernieling in te helpen.