Tijgers bang voor kippen

Normaal zou een tijger een kip zonder problemen aanvallen en oppeuzelen. De vijf witte tijgers uit de Chinese Chongqing-Zoo zijn echter hartstikke bang voor kippen. "Toen ze wakker werden en de kippen zagen lopen, begonnen ze zelfs te rennen voor hun leven", laat een van de verzorgers weten aan een Chinese krant.

De tijgers uit de dierentuin zijn ooit aangekocht om ze trucjes aan te leren. Dit zou leuk zijn voor het publiek. Door de training zijn de beesten echter iets te tam geworden, zo ontdekten de verzorgers laatst toen ze de tijgers wat meer natuurlijk gedrag wilden laten tonen.

De dierenverzorgers lieten een aantal levende kippen los in het tijgerverblijf. Iedere normale tijger zou de beestjes direct verslinden, maar de witte roofdieren waren enorm bang. "Onze tijgers zouden wild en gevaarlijk moeten zijn, maar in plaats daarvan hebben ze al hun instincten verloren", laat de dierenverzorger weten. "Het was komisch om te zien hoe bang de tijgers voor de kippen waren."

Om de dieren toch de kippen aan te laten vallen moeten ze nu verplicht twaalf uur per dag in het buitenverblijf doorbrengen. Ook krijgen de dieren tijdelijk iets minder te eten. Ze zouden hierdoor zo'n honger moeten krijgen dat ze de kipjes al snel zullen bespringen. 

Met dank aan crv voor de submit.