Kassière zag Maddy in Amsterdam

Was Maddy in Amsterdam begin mei 2007? Dat is wat de wereld zich momenteel afvraagt. Op 13 juni 2007 deed Anna Stam aangifte bij de Amsterdamse politie omdat ze dacht dat Madeleine McCann in de feestwinkel was geweest waar ze werkt.

Dat gebeurde al ruim een maand eerder, maar pas toen de media zich op het verdwenen meisje stortte ging er een belletje rinkelen. Stam: "Maddy verdween op drie mei, een paar dagen later kwamen er mensen met een jong meisje in de zaak om pruiken en dergelijke te kopen. Ineens vroeg het meisje aan Stam"have you seen my mummy? "Ik wees naar achteren waar haar moeder was, waarop het meisje dat ze een vreemde was. Verder zei ze dat ze weggehaald was bij haar moeder en dat ze was weggehaald tijdens een vakantie. Ook zei ze dat ze maddy heette." 

Op acht mei 2007 barstte de mediahype los. Stam besloot in juni alsnog te doen aan haar burgerplicht. De camerabeelden waren toen al gewist, deze bleven een week bewaard. En hoewel het gezin met een creditcard wilde betalen moest het in de feestwinkel contant. Wel werd de kassarol bestudeerd en op 18 juni kreeg de Portugese politie de aangifte. De McCanns wisten niets van de aangifte. Pas sinds deze week bij het openbaar maken van het Maddy-dossier kwam het nieuws naar boven. Overigens noemde Madeleine zichzelf nooit Maddy maar gewoon Madeleine.

Submitter:  Bron: Telegraaf