Gratis bijbel voor agenten grote steden

In navolging van het plan dat Amsterdamse agenten de Koran met korting kunnen aanschaffen, kunnen ze binnenkort ook de Statenbijbel lezen. Niet tegen een gereduceerde prijs, maar gratis. De Gereformeerde Bijbelstichting stelt gratis exemplaren van de Statenbijbel in de vertaling van 1637 beschikbaar.

Het doel van de stichting is de verspreiding van de Statenvertaling van de Bijbel te bevorderen. Niet alleen dienders uit de hoofdstad krijgen een gratis exemplaar. Agenten uit de drie andere grote steden, Rotterdam, Utrecht en Den Haag, kunnen zich binnenkort ook verdiepen in de Bijbel. Het korps Amsterdam-Amstelland krijgt als als eerste de bijbels uitgereikt. Bij belangstelling door korpsen uit andere steden, kunnen daar eventueel ook gratis exemplaren heen.

Eerder deze week sprak een deel van de Tweede kamer zich uit tegen de korting die Amsterdamse agenten kunnen krijgen, als zij de Koranvertaling van Kader Abdolah aanschaffen. Onder andere de PVV, SGP en Christenunie riepen minister Ter Horst van Binnenlandse Zaken ter verantwoording.