Prinses Máxima viert 37e verjaardag

Prinses Máxima viert vandaag haar verjaardag met haar gezin thuis op de Eikenhorst in Wassenaar. De echtgenote van de Prins van Oranje is zaterdag 37 jaar geworden.

Koningin Beatrix, net terug van een driedaags staatsbezoek aan Estland, zal haar schoondochter uiteraard opzoeken. "We houden het rustig", vertelde de vorstin afgelopen week over de feestelijkheden.

Prinses Máxima was gisteravond nog aanwezig bij de prijsuitreiking van de wedstrijd Inspiratie voor Integratie 2008 in de Ridderzaal in Den Haag. Het thema van de wedstrijd was 'de Kracht van Diversiteit'. De avond stond, naast diversiteit in algemene zin, in het teken van bicultureel en vrouwelijk talent in Nederlandse bedrijven en overheidsinstellingen.

Het weekblad Elsevier heeft aan de vooravond van haar verjaardag het netwerk van de toekomstige koningin in kaart gebracht. Het opinieblad deed dat met honderd portretjes van naaste familie, vrienden, collega's en adviseurs van prinses Máxima en prins Willem-Alexander. Volgens Elsevier is aan die persoonlijke kring te zien hoe de toekomstige Nederlandse monarchie er straks uitziet.