Twintigste kaper gearresteerd in Pakistan

In Pakistan zijn twee leden van het al-Qaeda netwerk gearresteerd. Bij de arrestatie kwamen twee andere leden om het leven toen er een vuurgevecht uitbrak.

De CIA heeft bekendgemaakt dat een van de gearresteerde leden "een zeer grote vis" is. Het gaat om een van de hoofdverdachten van de aanslagen van 11 september, Ramzi Binalshibh. De andere man is waarschijnlijk een "luitenant van Osama Bin Laden".

In Pakistan zijn de afgelopen dagen ongeveer twaalf buitenlanders aangehouden die verdacht worden van banden met al-Qaeda. Een woordvoerder van de CIA, Vincent Cannistraro, verklaarde: "Met de aanhouding van Binalshibh, een centrale figuur in het terreurnetwerk, is al-Qaeda de zwaarste slag toegebracht sinds de arrestatie van Abu Zubeida." Zubeida werd al in een veel eerder stadium gearresteerd en zit in Amerikaanse gevangenschap.

Binalshibh wordt gezien als de twintigste kaper. Hij kreeg een aantal keren geen visum van de Verenigde Staten. Vervolgens heeft Binalshibh de logistieke kant van de aanslagen geregeld vanuit Hamburg. Zijn vervanger bij de aanslagen, Zacarias Moussaoui, werd kort voor de aanslagen in Amerika gearresteerd.