'Waakhond' tegen belediging islam in oprichting

De Marokkaanse schrijver Mohammed Ridoaun Jabri, oprichter en columnist van de inmiddels opgeheven omstreden (anti-homomanifest) website Elqalem.nl, gaat een comité oprichten dat iedereen die de islam beledigt juridisch gaat aanpakken. Eerste 'doelwit' van de islamitische waakhond is PVV-Kamerlid Geert Wilders.

''Iedereen die racistische uitlatingen doet over de islam, een ieder die aanzet tot haat, zullen we gezamenlijk via juridische weg gaan aanpakken'', zo zegt Jabri. ''Onze advocaten staan klaar.'' Het comité, dat Mirsab moet gaan heten, zou kunnen rekenen op steun van moskeebesturen, advocaten, en collega-schrijvers van Jabri, zoals als Ali Eddaoudi.

Jabri vermoedt wel dat het waakhond-comité veel zaken gaat verliezen. ''Dat mag. Waar het ons om gaat is dat het effect van een keer winst blijvend is. Als het ons lukt jurisprudentie te forceren die het mensen als Geert Wilders in de toekomst moeilijker gaat maken discriminerende standpunten over ons te ventileren, ben ik tevreden.''

Mogelijk laat de stichting voor het eerst van zich horen als de film van Wilders is uitgezonden.

In 2005 zocht Jabri de media met de mededeling dat hij bezig was met de oprichting van de Moslim Democratische Partij (MDP). Een initiatief waarvan weinig meer is vernomen.

Met dank aan crv, Aka-Zigor en paperclips voor de submit.