Holleeder heeft eigen postzegel

Icoon OpmerkelijkEen tweevoudig moordenaar is erin geslaagd om vanuit de zwaarbeveiligde gevangenis in Vught een postzegel te laten drukken met een foto van topcrimineel Willem Holleeder. De gevangene deed mee aan de TNT-actie ‘Maak de leukste postzegel van Nederland’. Op de postzegel, die gewoon gebruikt kan worden, staat Holleeder afgebeeld. Op één van de foto’s staat hij duidelijk herkenbaar, met duim omhoog, tussen twee andere gevangenen.

"Toen ik hoorde van een wedstrijd van TNT om eigen zegels te ontwerpen, moest ik meteen aan Holleeder denken", zegt bedenker Martin K. vanuit de gevangenis. "Ik heb foto's laten mailen en binnen twee dagen kreeg ik tientallen postzegels opgestuurd." TNT, dat gisteren door een krant op de hoogte werd gesteld, zegt dat een speciale jury de inzendingen beoordeelt. "De ontwerpen worden afgekeurd als ze kwetsend, aanstootgevend of pornografisch zijn. Het is mogelijk dat de commissie niet zag dat het om Holleeder ging."

Volgens de advocaat van Holleeder, Jan Hein Kuijpers, voelt Holleeder zich vereerd met de postzegel. "Hij vindt het wel heel eervol dat hij nu net als de koningin zijn eigen zegel heeft." Fred Teeven, VVD-Kamerlid en oud officier van justitie, is minder gevleid door de postzegel. Hij heeft ook Kamervragen aangekondigd. “Eerst waren het t-shirts, nu zijn het postzegels. Het wordt steeds gekker.