Rijken wonen liefst in Bloemendaal

Icoon BinnenlandsBloemendaal is de populairste woonplaats bij de miljonairs van Nederland. Het aantal miljonairs is daar in de afgelopen vijftien jaar het meeste toegenomen: van 269 naar 478 inwoners. Laren, Blaricum en Bussum zitten Bloemendaal op de hielen. Sinds jaar en dag voeren deze gemeenten al de lijst van Nederlands rijke gemeenten aan.

Dit blijkt uit een onderzoek van Elite Group naar de woonplaats van vermogende Nederlanders en de verschuiving daarin sinds 1993. Directeur Jos van Hezewijk heeft een verklaring voor deze ontwikkeling: “Wie het maakt koopt een leuk optrekje in ’t Gooi, niet in Almere”

Om precies te zijn is een miljonair iemand met een besteedbaar vermogen van meer dan één miljoen euro. Maar de Elite Group hanteert een ander systeem. "We kijken wie gedurende een periode van tien jaar 150.000 euro netto per jaar heeft verdiend, in loondienst of met het eigen bedrijf", aldus Van Hezewijk. In totaal zijn dat ongeveer 4700 mensen.

Net iets meer dan helft van de miljonairs woont buiten de Randstad. "Elke regio heeft zo zijn eigen eliteplaats, zoals Waalre in Brabant en Haren in Groningen", stelt Van Hezewijk.
Submitter:  Bron: Bron: Brabants Dagblad