Hiddink met Australië naar WK Voetbal

Icoon VoetbalGuus Hiddink heeft zich met met Australië geplaatst voor het WK Voetbal in Duitsland. De ploeg van de Nederlandse coach won in eigen huis na strafschoppen van Uruguay. Na reguliere speeltijd en verlening stond het 1-0 voor Australië. Afgelopen zaterdag had Uruguay met 1-0 gewonnen. Strafschoppen moesten dus uitkomst bieden.

In de eerste helft van de wedstrijd waren de Zuid-Amerikanen de beste ploeg, maar het waren de Aussies die in de 35e minuut van de wedstrijd via een treffer van Bresciano aan de leiding kwamen. In de tweede helft en in de verlenging waren beide ploegen in evenwicht, zowel Australië als Uruguay verprutsten een aantal kansen.

Penalty's moesten dus beslissen welk land naar het WK mag afreizen. Grote man daarbij was de Australische doelman Schwarzer. Hij wist twee Uruguyaanse strafschoppen te stoppen en zorgde er daarmee voor dat Australië voor het eerst sinds 32 jaar weer mee mag doen aan een mondiaal eindtoernooi. In 1974 speelde het land voor het laatst op een WK, toen ook in Duitsland.

Voor Hiddink is het de derde keer op rij dat hij actief is als bondscoach op een WK. In 1998 was hij trainer van Nederland, waarmee hij de halve finale haalde. In 2002 leidde hij Zuid-Korea en ook toen bereikte hij de halve finale. Komende zomer is hij er dus wederom bij, deze keer met Australië.

Hiddink is de derde Nederlandse bondscoach op het WK Voetbal van komende zomer in Duitsland. Naast Hiddink zijn ook Marco van Basten met het Nederlands Elftal en Dick Advocaat met Zuid-Korea van de partij. Vanmiddag kan ook Leo Beenhakker met Trinidad & Tobago een WK-ticket verdienen. Om 17.00 uur speelt de ploeg in en tegen Bahrein. De heenwedstrijd in Trinidad & Tobago eindigde in 1-1.