[Update] Dode en zwaargewonden treinbotsing

Icoon Binnenlands nieuwsDrie personen zijn zaterdagavond zwaargewond geraakt toen de auto waar zij inzaten bij het Limburgse America op een trein botste. Als gevolg van het ongeluk is het treinverkeer in de regio een groot deel van de avond ontregeld geweest. De spoorwegovergang wordt met bellen en knipperlichten beveiligd.

Toen de auto met de drie slachtoffers de overweg wilde oversteken, kwam het voertuig in aanraking met de stoptrein naar Eindhoven. De auto werd door de aanrijding tegen een schakelkast geslingerd, die daardoor volledig verwoest werd. Als gevolg hiervan kunnen drie overwegen in de buurt niet meer bediend worden en blijven ze gesloten voor verkeer. Het herstel van de schakelkast kan enkele dagen gaan duren.

Update 11:25
Inmiddels is één van de slachtoffers overleden. De inzittenden van de auto waren een 26-jarige vrouw uit Wanssum en een 13-jarige tweeling uit Venray; één van die kinderen is overleden. De politie vermoedt dat de vrouw eerst op een goederentrein heeft gewacht, maar de stoptrein die daarna kwam niet heeft gezien.