Studenten mogelijk uitwonende beurs kwijt

McGuyver had ons via de newssubmit het volgende te melden:

Voor ruim drieduizend studenten in Nederland dreigen financiële consequenties na een controle van de IB Groep op hun woonstatus. De studenten hadden zich aangemeld als uitwonende student, maar bij controle bij de gemeente kon dat niet worden bevestigd. Dat heeft de IB Groep gezegd.

De 3100 studenten krijgen nu mogelijk een verlaging naar een beurs voor thuiswonende studenten, wat hen 140 euro per maand scheelt. De IB Groep vergeleek de gegevens van 100.000 eerstejaars studenten met de gemeentelijke administraties. Daaruit bleek dat sommige studenten helemaal niet stonden ingeschreven, terwijl anderen bij de gemeente op een ander adres stonden ingeschreven dan in de gegevens van de IB Groep stond.

De studenten hebben allemaal een brief gekregen waarin staat dat de adressen van de IB Groep en de gemeente voor 1 juli in overeenstemming moeten zijn. Slagen zij hier niet in dan worden zij op hun beurs gekort. De IB Groep heeft overigens al eerder adressen van studenten uit de eigen administratie vergeleken met die van de gemeenten, maar daar werden nog nooit consequenties aan verbonden.