'Nieuwe bubble dreigt'
Een nieuwe economische zeepbel is in de maak. Rondklotsend geld van overheden en centrale banken vindt geen weg naar de echte economie, maar enkel naar beleggingsobjecten. Dit blijkt uit een analyse van RTL Z-beurscommentator Hans de Geus.
Volgens de financieel journalist is het curieus dat zowel staatsobligaties de afgelopen maanden stijgen (deflatievrees) als dat aandelen en bijvoorbeeld ook goud stijgen (inflatievrees). Dit komt met name door de steeds lagere rentes zoals de Europese rente (de Euribor).
De Geus: "Het geld wordt niet bij de bedrijven en de gezinnen gebruikt voor investeren en consumeren, maar komt terecht bij beleggers die van gekkigheid ook niet meer weten wat ze ermee moeten, en dus alles gaan kopen wat los en vast zit."
De beurscommentator vraagt zich af waarom bedrijven ook zouden willen investeren als er zoveel machines stilliggen en waarom consumenten meer zouden willen lenen als zij al wakker liggen van hun tophypotheek en stijgende werkloosheid.
Volgens De Geus zijn overheden en centrale banken in denial: "We moeten terug; we ontkennen het nog, met een overheid die nog een extra hypotheek neemt in een wanhopige poging het feest nog even te rekken, terwijl de kater allang is toegeslagen. Het is normaal dat we terugmoeten alleen we accepteren het niet."
De Geus vreest een typische liquiditeitsval: extreem lage rentes, maar het geld bereikt de echte economie niet. "Dat is erg, maar deze niet erkennen, en maar doorgaan met geld uitstrooien vanuit een helikopter, is potentieel nog veel erger. Een nieuwe bubble brengt ons alleen maar verder van huis. Laten we hopen dat de centrale bankiers óók naar de prijsontwikkelingen van goud, aandelen en obligaties kijken. Fed-voorzitter Bernanke moet niet de geschiedenis ingaan als de helikopterpiloot die door wilde vliegen tot de benzine op was", aldus de financieel journalist.
Bekijk ook de analyse van Hans de Geus via RTL Gemist.

Ik durf er zelfs geen mening over te hebben en denk, misschien is sparen zoals weleer het beste.
Erg sterk punt.
Mensen die zich druk maken om geld hebben overigens een schroefje los en ergens niet goed nagedacht. Maar ja, men weet niet meer beter. Althans: men wil gewoon niet beter weten. Geldzorgen
Baltic Dry Index
De Baltic Dry Index (BDI) is de belangrijkste graadmeter voor tarieven van de bulk-scheepvaart. Het wordt dagelijks gepubliceerd door de Londense Baltic Exchange. De koers wordt samengesteld op basis van de tarieven die betaald worden om grondstoffen te vervoeren op de 25 drukst bevaren scheepvaartroutes.
De Baltic Dry Index is voor economen van belang, omdat deze de wereldeconomie vrijwel direct volgt zonder politieke of andere invloed. Waar andere economische indicatoren beïnvloed kunnen worden -- werkgelegenheidscijfers zijn vaak schattingen, consumentenvertrouwen meet niet veel meer dan sentiment, vaak zonder link met consumentenuitgaven en het bruto nationaal product wordt regelmatig aangepast -- reageert de BDI slechts op het volume van de wereldhandel. Ook het speculatieve element van de beurs ontbreekt, omdat men slechts een schip chartert als men lading te vervoeren heeft.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Baltic_Dry_Index
Veel betrouwbaarder dan welke Index dan ook.
http://www.investmenttools.com/futures/bdi_baltic_dry_index.htm
Kinderen ook.
And when the leaves fall the land looks more human
it's got me questioning the essence of my farm boy blues
hence, I never wore the fashions of the know-what-I'm-doin'
Eleven Blue Egyptians
If it wern't so purdy I'd call it skin flute
en dat er iemand ergens op veilige afstand schathemeltjerijk aan het worden is door onze collectieve paniek
Zie ook deze analyse van Jim Rogers, precies één jaar na het omvallen van Lehman Brothers
http://www.blikopdebeurs.com/weblog1/pivot/entry.php?id=416
Wij hebben geen brood meer, beleggers die vreten luxebrood met luxe lekkernijen erbij op, en vertellen ons dan dat er crisis is :S wtf
Het lijkt mij sterk en na even zoeken kan ik ook niks vinden wat zijn "onderzoek"(voorgevoel?) bevestigd, alleen maar dingen die dat tegenspreken.
Natuurlijk neemt iedereen het voor zoete koek omdat het goed op de onderbuik inspeelt.
foto
http://www.nytimes.com/2009/01/16/us/politics/16stimulus.html
http://edition.cnn.com/20(...)lus.money/index.html
Maar het zijn ook dit keer de overheden die fout zitten. O.a. door toe te laten dat financiele instellingen extreme leverage mogen hebben in verhouding met onderpand. Waar de politiek al eerder voor gewaarschuwd was.
Plus het versoepelen van de boekhoudregels voor banken waardoor investeerders/beleggers niet weten hoe slecht een instelling er in werkelijkheid voorstaat.
Dit zal ongetwijfeld weer fout gaan.
En wanneer het gebeurd zal de overheid als eerste klaar staan met een wijzend vingertje naar hedge funds, bonussen, short sellers, aandeelhouders...
Als het de onderbuik van het volk maar voedt.
TV series: Boardwalk Empire | Burn Notice | Dexter | Game of Thrones | Impractical Jokers | Luther | Sherlock | Sons of Anarchy
Ook een effectieve manier om overbevolking te bestrijden natuurlijk.
Terug naar de stenen tijdperk?
Don't you see going to heaven is just in the thought that you might?
As an on-line radio program grows longer, the probability of a German song approaches 1.
Door de prijsstijging van de grondstof worden produkten ook duurder. Denk bv aan olie voor $150 ipv $80.
We krijgen dus meer schuld en de produkten worden duurder.
En een artikeltje over moeder teresa's hebzucht.
http://www.michaelparenti.org/motherteresa.html
* only dead fish go with the flow.
Maar dat durven de banken niet, want die nieuwe ondernemers hebben geen ervaring en zijn dus een risico. De banken investeren nu alleen maar in dingen met zekerheid en in dingen die bijna gegarandeerd veel geld op gaan leveren. Investeren in gewone zaken waar mensen alleen maar een leven mee willen opbouwen, dat is niet interessant genoeg voor ze.
Heb je een bedrijf dat al goed loopt? Dan krijg je zo geld. Wil je zelf een bedrijf beginnen? Dan wordt je zowat gedwongen bij de mafia aan te kloppen voor een lening.
Zo is de mafia in de VS in de jaren '30 groot geworden. Let maar op. Als de banken zo door gaan, dan hebben we over 10 jaar weer een ontzettend probleem met zware criminaliteit.
Wat nou werken??? Niet zo vloeken waar ik bij ben!!
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken