The Pirate Bay stopt niet in NL
Vorige week oordeelde de rechtbank in Amsterdam dat The Pirate Bay binnen 10 dagen moest sluiten. De organisatie van de site werd hiertoe bij verstek veroordeeld in de zaak, nadat ze via Twitter waren gedaagd.
Peter Sunde, gisteren nog woordvoerder van The Pirate Bay, heeft echter aangegeven dat ze niet van plan zijn de site offline te halen. Hij zegt tevens geen beheerder van de site meer te zijn, waardoor hij niet in staat is de doorgifte naar Nederland te stoppen.
Het niet stoppen van de site kan leiden tot een boete van 30.000 euro per dag, tenzij ze verzet aantekenen en gelijk krijgen. Hiervoor is Sunde nog op zoek naar een advocaat. Hij heeft hiervoor twee maanden de tijd, de eventuele boete begint echter al op te lopen vanaf aanstaande zondag.
The Pirate Bay is momenteel in eigendom van het bedrijf Reservella, dat zich huisvest ergens op een eilandje naast Afrika: de Seychellen. Peter Sunde zegt tegenover Tweakers.net dat het erg vreemd is dat de rechter niet heeft gekeken naar wie eigenaar is van The Pirate Bay. Volgens hem hebben ze nu iemand veroordeeld die niet in staat is de veroordeling uit te voeren. De beheerder van de domeinnaam thepiratebay.org is echter nog wel Fredrik Neij, één van de drie veroordeelden.
Het vinden van een goede advocaat blijkt nog moeilijk te zijn, zo zegt Sunde: "Ik heb met drie goede advocaten gesproken, maar die waren alledrie niet in staat te helpen vanwege belangenverstrengelingen. Het lijkt er wel op dat Brein alle relevante advocatenkantoren is afgegaan om ze voor een uur of zo in te huren, zodat wij hun hulp niet kunnen krijgen." Enkele uren later berichtte Sunde het woordvoerderschap van The Pirate Bay neer te leggen.
De uitspraak lijkt verder overigens weinig juridische gevolgen te hebben voor andere torrenttrackers. De veroordeling vond plaats bij verstek. Dat houdt in dat de rechter de zaak niet inhoudelijk heeft behandeld, maar slechts is uitgegaan van de aangevoerde argumenten. In dit geval dus slechts die van BREIN. Indien TPB de zaak opnieuw laat voorkomen en zich actief verdedigt kan de uitslag weleens compleet anders uitpakken.
OT: wel vet dat ze zich niet zomaar gewonnen geven.
En voor de zekerheid ook nog deze
-Jeremy Clarkson-
Misschien moet TBP eens gaan praten met FTD, wellicht hebben zij wel nog wat advocaten die ze kunnen gebruiken.
Kunnen ze ook nog fijn oefenen om Kuik & Co op het offerblok te krijgen.
Ik vraag mij eigenlijk af of de rechter geen belangenverstrengeling had zoals in het vorige proces ook het geval was.....
El Coño
ウイスキー
Toetsenbordridders
Dit was een civiele procedure van een private onderneming die belangen behartigd van de entertainment industrie en het vonnis was uitgesproken door een onafhankelijke rechter
[..]
Blij dat er nog mensen hier zijn waar ik me wel in herken.
U, meneer MikeyMo, bent mijn nieuwe FOK!-held _O_
Tim Kuik
Het hoger beroep is niet mogelijk omdat ze bij verstek veroordeelt zijn, aangezien de gedaagden niet vertegenwoordigt waren toen de zaak voor de rechter was.
Als het verzet in behandeling wordt genomen dan moet de rechter de zaak opnieuw unhoudelijk behandelen, let wel dit gebeurd dan door dezelfde rechter die de zaak eerder behandeld heeft, alleen zal hij dan de verdediging van de 3 heren in zijn overweging mee moeten nemen, ook dat zij bijvoorbeeld helemaal niet in staat zijn het vonnis uit te voeren, in dat geval kan hij waarschijnlijk niks anders dan het staande vonnis herzien en Brein onverrichte zaken terugsturen met de mededeling dat hij de verkeerde personen gedaagd heeft.
El Coño
ウイスキー
En downloaden IS NIET VERBODEN in Nederland, grapjurk.
El Coño
ウイスキー
het gezegde is; wanneer één schaap over de dam is dan .....
Brein hanteert dezelfde wurgcontracten als de platen en film maatschappijen, BREIN heeft al eerder en meerdere malen aangeven een tegenstander te zijn van het oncontroleerbaarheid van het internet, vooral omdat DOWNLOADEN IN NEDERLAND NIET VERBODEN IS VOOR EIGEN GEBRUIK.
dus downloaden is censuur.
Lees je in in de industire grapjurk, voordat je blind om je heen mept om je gratis muziek te beschermen.
Downloaden is LEGAAL. En daarnaast wat je kunt downloaden is niet per definitie copyright matreriaal. Aan de feit gaat die ubermongeaul Kuik compleet voorbij.
Een kansloze actie is het.
Ohh het verspreiden van materiaal werkt juist de industrie geld in te hand. Vergeet niet dat MS, Adobe en Metallica groot zijn geworden vanwege het copieren.
Maar zoals jij het stelt kan het zowieso nog niet aangezien het downloaden van muziek in nederland gewoon legaal is, software is een ander verhaal, maar ze kunnen gelukig nog niet bestraffen wat gewoon legaal is, en 35000 euro per mp3 schiet de muziekant geen reet mee op aangezien een boete gewoon in de staatskas verdwijnt.
Daarbij steun je schijnbaar de muziekanten en Brein, erg grappig want de meeste (beginnende) bands betalen zich helemaal scheel aan contributies om tenten zoals Brein overeind te houden.
het heeft vooral nadelen voor de film industrie, muziekindustrie in een stuk mindere mate. ik bedoel die bekende artiesten vedienen alsnog miljoenen. voor de wat mindere bekende bandjes zijn mp3s ook reclame, mp3 download je zo, singel of album koop je niet zomaar van een onbekend iemand. bevalt de muziek dan koop je het album alsnog of de volgende. of je gaat naar optredens van ze. artiesten gaan/moeten gewoon meer optreden om nu die dikke centen binnen te halen. doen ze ook eens wat
Er is ook geen alternatief voor de geweldige kick die ik krijg voor het meppen van oude dametjes, betekent niet dat het dan plots legaal is
De muziekindustrie veroorzaakt het zelf..
Stel dat een brood 28,- euro kost en dat thuis broodbakken verboden wordt vanwege het copyright op brood welke in bezit is van het bakkersgilde dan weet ik zeker dat men toch stiekem massaal thuis brood gaat bakken.. Zo ook met cd's en dvd's zolang een simpel kut cd'tje of dvd'tje tussen de 13,- en de 30,- euro kost en je de keuze hebt tussen volkomen legaal gratis thuis downloaden of je kaal laten plukken door de muziek industrie... Is de keuze snel gemaakt..
Pas dus even op met wat je allemaal loopt te zeiken hier. Dit is een principekwestie, en dat kan mensen die niet alles downloaden ook aanspreken snappu?
El Coño
ウイスキー
Sowieso is het een rare gedachtengang, mensen bepalen nu zelf wat ze "moeten" betalen voor bepaalde muziek, terwijl dat natuurlijk helemaal niet aan hun is, maar aan de aanbieder.
Er is hier geen sprake van censuur. Als ze telegraaf.nl of weblogs gaan blokkeren mag je zeuren.
downloadenverspreiden moet kunnen?" want dat is echt het enige wat hier wordt bevochten.Er is hier geen sprake van censuur. Als ze telegraaf.nl of weblogs gaan blokkeren mag je zeuren.
edit: foutje gefixt voordat er nog meer mensen gaan zeuren.
Nogmaals: downloaden is niet illegaal, ik snap dat je dat graag wilt, maar wettelijk is het nou eenmaal niet zo. Het VERSPREIDEN van materiaal waarop een copyright ligt is dat echter wel.
Maar, als het aan Brein ligt komt er nog een straf op het uitlenen van een CD omdat degene die de CD dan in handen heeft niet de aankoper is. Dat wordt dus bonnetjes bewaren van elk singeltje, CD, DVD etc.
El Coño
ウイスキー
Ik moet toch eens wat vaker voor de rechter verschijnen dan weet ik dit soort dingen ook
Brein kan het verder geen fuk schelen of jij een CD uitleent, zolang je er maar geen 1000 gaat distributeren in een stedelijk netwerk van CD-uitleners.
Vervang het woordje downloaden maar met verspreiden. Mijn excuses.
daarbij bijv xbox spellen koop ik wel orgineel.
deze zijn het vaak gewoon waard.
kijk bijvoorbeeld naar call of duty 4:
geweldige game waarbij ik samen met me broertje nu bijna 15 dagen online tijd heb (dit is in ruim een jaar tijd) 15*24= 360 uur
60 euro / 360uur = 0.16 euro per uur.
best waarde voor je geld dan.
Dus Nogmaals BREIN
En CoD4 is awesome ;D
Legaal ja, ethisch? nee, imho.
Zelfs in Nederland zijn studio's links en rechts aan het sluiten omdat ze gewoonweg niet meer uit de kosten kunnen komen. Meestal omdat uitgevers gewoonweg niet kunnen investeren in studios zonder dat ze er zelf aan kapot gaan. Piracy ratings van 90% zijn geen uitzondering meer. Belachelijk.
"A computer is like airconditioning, as soon as you open Windows, it becomes useless!"
Nogmaals; ik vind downloaden niet immoreel, ik vind de woekerwinsten immoreel.
El Coño
ウイスキー
CoD4
en GoW2
studio's moeten hun deur sluiten, omdat
a) de studio's na bijna 15 jaar internet nog steeds geen business model hebben die daar bij aansluit.
b) content die aangeboden worden via internet drm beveiligingen hebben waar bijna niemand op zit te wachten.
c) er een economische recessie is waardoor men wel twee keer nadenkt voor dat ze een stuiver uitgeven.
d) de markt is verschoven van cd naar dvd, de studio's zijn daar te laat op in gesprongen.
jouw piracy ratings zijn uit je duim gezogen er er zijn zat onderzoeken die stellen dat downloaden geen invloed heeft op de verkoop van dvd's wel cd's (zie D)
Waar is je beaker ava?
In Hong Kong liggen de nieuwste CD's gewoon voor 100-120 HKD in de winkel, dus dat is ongeveer 10 euro. Vaak zit er dan ook een mooi hoesje etc bij zodat de fans het sowieso wel willen hebben.
Afgelopen zomer, de nieuwe verzamel CD van Greatest Hits van Faye Wong, voor 130 HKD: schitterende verpakking, en gewoon 3 CD's vol met muziek. Kijk, dan verkoopt het wel.
Maar goed, die discussie over downloaden is al miljoenen keren gevoerd. Uit onderzoek blijkt dat men nu veel meer consumeert dan vroeger, een bredere interresse heeft, en games en DVD's verkopen ook nog gewoon uitstekend (DVD's zal wel iets terugvallen aangezien men nu tussen 2 generaties inzit (DVD en (te dure) Blu-ray.
De muziekindustrie moet gewoon eens heel kritisch naar het eigen systeem kijken, maar natuurlijk hebben ze daar weinig zin in, want ze hebben vele jaren lang vele miljarden verdiend aan veels te dure CDs verkopen.
Trouwens, wanneer je hier in NL muziek koopt, mag je het nog steeds niet in je eigen zaak draaien, of op je eigen bruiloft, zonder er WEER dik voor te moeten betalen(!)
Op donderdag 9 december 2010 13:44 schreef Rectum het volgende:
Mijn ode aan Susteren. :')
kut brein echt kinderachtig is dit!
Verder zijn het allemaal redenen om minder muziek te kopen, en slechts excuses om te gaan downloaden.
de piracyratings, de post-mortem en de interviews zijn eigen zienswijzen en interpretaties en worden niet gesteund door onafhankelijke onderzoekers die zich laten leiden door vastgestelde verkoopcijfers en vastgestelde winstmarges.
cen·suur de; v toezicht op voor publicatie bestemde teksten, films, voorstellingen enz.
Bron
Dat is dus precies waar we het over hebben, slimmerik.
Hoe een lobby tracht de statutionele grondslag probeert om te buigen tot het verkrijgen van meer macht over welke rechten de burger wel en niet mag beoefenen.
Er is zijn dus wel degelijk alternatieven, alleen wil de conversatieve ingerichte lobby van de muziekindustrie hier niet aan.
Want het is veel makkelijker om mensen aan te klagen en teveel geld te vragen voor je plastic schijfjes i.p.v. van mee te gaan in de innovatie en hier je geld uit te verdienen.
Apple is het gelukt met de iTunes store, waarom zou het Sony, Universal, Warner en EMI niet hetzelfde lukken ?
Die is er dus ook een, en het heet videogames. In videogames kun je dingen doen die in de werkelijkheid niet gepast of niet gewenst zouden zijn, zoals het stelen van auto's of mekaar overhoop blaffen.
Het via wetgeving iets kunnen legaliseren of illegaliseren is nog steeds geen excuus om liberale vrijheden in te perken.
Time is the fire in which we burn.
Ik heb dvds uit Engeland en daar zit het filmpje NA de film, heel raar, maar wel een stuk handiger.
Dan verneuk je dus de NL staat doordat je daar geen belasting over betaalt.
Maar wel lopen zeiken als wij gratis muziek/films willen hebben terwijl jij het voor een appel en een ei uit Engeland trekt......
-Jeremy Clarkson-
En zolang het niet strafbaar is zal ik zeker zo nu en dan nog een cdtje binnenhalen en als die me bevalt bestel ik hem bij de band of het label/distibuteur, als ik het niks vind donder ik hem ook weer net zo hard van m'n pc af, luister het daarna waarschijnlijk toch nooit meer.
Die denkwijze kun jij misschien niks vinden, ik vind de werkwijze van Brein en consorten niets, ieder z'n mening. Ja, en aangezien ik zelf vrij veel met voornamelijk metalbands samenwerk weet ik ook wel wat de kosten zijn verbonden aan het uitbrengen van een album, de kostprijs per cd liggen nog onder de 5 euro als je studiotijd, distributie en marketing erin meeneemt, er vanuit gegaan dat de band in kwestie een flinke oplage laat verspreiden. De rest van de 20 euro die je er in de winkel voor betaald verdwijnt in de hoofdzaak in de zakken van de winkel, platenmaatschappij en aan leges richting buma/stemra. de muziekant zal blij mogen zijn als ie daarvan een euro overhoudt. Dat zijn imho gewoon je reinste mafiapraktijken.
Stichting BREIN: Krijg een kromme!
Maar dan moet men niet met standaard zinnetjes dat het allemaal wel meevalt, want het valt niet mee; mensen negeren het en willen zo graag geloven dat het allemaal prima is om alles lekker gratis binnen te halen dat ze het zelf gaan geloven. Ze halen echt van alles uit de kast, van vrijheid van meningsuiting tot half-zachte excuses over het belonen van hard werk.
Wat loop je nou te zeuren man.
Als ik iets zoek op youtube om te laten zien aan iemand en het ligt eruit omdat het auteursrechtelijk niet door de beugel kan dan baal ik ook. Heel vervelend maar ga dan geen excuses lopen te maken om alsnog je zin te krijgen.
Maar dat is natuurlijk HEEEEEEEEEEEL wat anders.
Want daar heb je zelf geen last van he
-Jeremy Clarkson-
je bent gewoon een trol en een goeie ook
Waarschijnlijker is dat je gewoon prut verkoopt, en dat je een zondebok zoekt voor jouw falen.
http://stopstichtingbrein.petities.nl
Ik werk zelf in de industrie dus ja ik word geraakt. Mijn salaris wordt betaald met de spellen die jij in de winkel koopt.
Ik probeer nietmand te schofferen, maar soms komen ze gewoon met lege retoriek, daar maak ik geen woorden aan vuil.
Goede muziek is muziek die uit enthousiasme gemaakt wordt en zal dus altijd blijven bestaan. Muziek die gemaakt wordt om een hoop geld mee te verdienen mag wat mij betreft gewoon zo snel mogelijk verdwijnen. Zo zou je muziek downloaden als zuiveringsproces kunnen zien. Prima dus.
En wat betreft de filmindustrie: opbrengsten breken record na record. Ik heb niet het idee dat het daarmee heel erg slecht gaat.
Dat is niet erg leuk, maar zeker niet onmogelijk.
Dus wat ga je nu doen dan?
-Jeremy Clarkson-
Ondertussen volgt Italië het voorbeeld van de Nederlandse stichting BREIN. De FIMI (Federazione Industria Musicale Italiana) spant samen met de FPM (Federation against Musical Piracy) een eigen rechtszaak aan tegen The Pirate Bay waarin zij een miljard euro schadevergoeding eisen. De FIMI en het hecht gelieerde FPM klagen echter de huidige beheerders aan en niet (ook) de aankomende nieuwe eigenaar. BREIN heeft juist wel beide partijen aangeklaagd, met succes bleek vorige week.
EEN MILJARD EURO
Om te kunnen reageren moet je zijn ingelogd op FOK.nl. Als je nog geen account hebt kun je gratis een FOK!account aanmaken