Nieuw: de muziekwereld van de Primeurman! (1)

Welkom!  

Zoals u ongetwijfeld heeft vernomen heb ik het weerbericht voorlopig even voor gezien gehouden. Dat wil niet zeggen dat ik FOK! verlaten heb. Integendeel. Ik begin nu met iets nieuws waar ik oprecht heel veel plezier aan beleef, zoals ik dat ook had met het weer. Namelijk muziek. Als er even geen foto was bij het weerbericht was, wilde ik ook al heel graag een mooi stukje muziek plaatsen, maar dan leende het weer zich er weer net voor.  

Inderdaad, er zijn al vaker rubrieken geweest betreffende muziek. Met natuurlijk Dekatophetspek als de nestor betreffende muziek. Uiteraard ga ik dat niet nadoen. 

Ik kies iedere dag twee tracks van een album waar ik persoonlijke herinneringen aan heb, dus het wordt echt een beetje mijn dingetje. Ik vertel er leuke of minder leuke annekdotes bij. Ik ga dus niet het hele album ontleden of iets dergelijks. Puur eigen beleving. 

Ik kies dan vaak één grote en bekende hit + één albumtrack die je niet of zelden op de radio hoort. Ook zullen albums/tracks aan bod komen die waarschijnlijk niet veel mensen kennen.  

We trappen af met niemand minder dan David Bowie. 

Het album komt uit 1977. 

Ik hoorde het voor het eerst in 1987. Het was heel toevallig. Ik was pas jarig geweest en had toen als 7-jarig knap ventje mijn eerste radio gekregen. We komen hier later nog over te spreken.

Het moment dat ik 'Heroes' voor het eerst hoorde op een donkere dag in oktober, mijn zus was rond 8 oktober jarig, en ik had meteen iets van: WAUW! Het maakte enorm indruk op mij. Op dat moment ben je nog niet heel erg bewust wie dat zong. Later zei mijn zus dat dat David Bowie was. Dat was dus mijn eerste kennismaking met deze fantastische muzikant. 

Zodoende zijn er dus herinneringen die je dankzij een bepaald nummer of artiest altijd en voor de rest van je leven bij zullen blijven.  

Als tweede track kies ik 'Sons Of The Silent Age'. Je moet dan kiezen, want het hele album is natuurlijk fantastisch. 

Tot morgen luitjes!