De geschiedenis van de striptease (11a)

en de macht van de blote venusheuvel. We zijn er bijna met deze vervolgserie:

Vrouwen over naakte vrouwen……Mannen hoeven niet verbaast te zijn dat hun mening hier niet gevraagd is want over het algemeen is deze wel bekend. Er zullen heel weinig mannen zijn die niet graag een blote dame zien! Veel mannen zijn zelfs verbaast te horen dat de meeste vrouwen ook graag ontbloot vrouwelijk schoon zien, veel liever dan een blote man…..!!

Een aantal van deze vrouwenmeningen heb ik overgenomen uit diverse bestaande publicaties, maar ik heb ook zelf diverse meisjes en vrouwen om hun meningen gevraagd. Hoewel er natuurlijk kanttekeningen waren, was de conclusie vrijwel unaniem gelijk: Vrouwen vinden een naakt vrouwenlichaam mooi om te zien, veel mooier dan dat van een man en het ontbloot tonen, mits vrijwillig, moet iedere vrouw en meisje zelf uitmaken.

Striptease wordt toch (onterecht) vaak in verbinding gebracht met louche bars of andere donkere zaken. Het tegendeel is (zeker tegenwoordig) echter waar want naakte meisjes zijn op veel verjaardagfeestjes, bedrijfsfeesten, toneelvoorstellingen of gewoon onder vriendinnen een aangenaam en graag gezien gezelschap. Eerst plagerig alles uittrekken en dan naakt dansen iets voordragen, zingen of iets dergelijks lijkt tegenwoordig heel gewoon.

Dat is het ook wel maar toch ook weer zo apart dat iedereen die de gelegenheid krijgt de kans niet voorbij zal laten gaan om de volledig naakte dame te bekijken……maar wel weer zo gewoon dat kinderen (bij bv. verjaardagsstriptease) gewoon mee kunnen kijken bij een nette striptease. Ik heb ongeveer 500 korte filmpjes van opera, operette, toneel, cabaret en andere openbare voorstellingen waarin met name jonge vrouwen poedelnaakt zingen, dansen, acteren of als decoratie op het podium zijn.

Hierbij zij diverse bekende opera zangeressen die geen enkel probleem hebben zich volledig naakt aan hun medespelers en publiek te tonen. Namen als ‘Experimenten met het vrouwenlichaam’ krijgen ze soms mee. Nu is het niet zo dat dit bedacht is door mannen om een mooie vrouw naakt op het podium te krijgen,….in tegendeel, want het opvallende is dat de meeste choreografen van naaktvoorstellingen zelf vrouwen zijn!

Zij zien dit als een soort letterlijke bevrijding uit de mannenwereld en hebben hiermee een bepaalde macht gecreëerd, een macht die mannen andersom nooit kunnen evenaren. De danseressen zelf denken er ook zo over en vinden het een heerlijk gevoel met hun naaktheid mannen en vrouwen te boeien. Sommigen gaan dan zover dat het publiek zich meer ongemakkelijk voelt dan de dame op het podium zou moeten omdat zij spiernaakt is.

Dan bedoel ik geen pornoachtige acts maar wel dat ze haar vrouwelijke rondingen zo onder de aandacht brengt in gewaagde, verleidelijke poses dat de ogen van het publiek gevangen worden en moeten kijken naar haar venusheuvel (en soms net wat meer).

De Finse Karita Mattila, de Italiaanse Fransesca Patane en de Zweedse Nina Stemme, om er maar een paar te noemen, hebben voor hun naakte opera optreden (misschien wel altijd) hun venusheuvel glad geschoren, gewaxt of anderzijds onthaart en tonen een prachtige glimmende venusheuvel. Dit alles heeft weinig met striptease gemeen en hoewel het allemaal om de totale naaktheid van de vrouw gaat is het ‘voorspel’ van het plagerig uitkleden nog het opwindends.

“Mijn ervaring is dat als je eenmaal naakt bent er ook een figuurlijke sluier van je afvalt en je je ’bevrijd’ voelt en niets liever wil dan iedereen je naaktheid tonen”. Anita Wegener (29) Verkoopster “Wat mij wel vaker opvalt bij naaktshows is dat op veel lichaamsdelen wordt ingezoomd behalve op de venusheuvel en dat terwijl de kijker thuis dit toch ook graag ziet.

Er schijnt toch een soort censuur te zijn voor het televisie-en filmkijkend publiek, want als ik bij een live naaktshow aanwezig ben kan ik zolang en zoveel ik wil kijken naar wat ik graag zie…en daarbij hoort zeker ook de venusheuvel”.

Else Mattinger (35) Secretaressewas voorgaande ook al opgevallen: “Het lijkt wel of ze het ons niet gunnen….,het ingezoomde beeld glijdt vanuit het hoofd over borsten en buik, maar stopt of draait weg, net voor haar mooiste heuvel. Ik erger me hier wel eens aan, tenslotte staat die meid daar niet voor niets helemaal naakt met haar venusheuvel te showen.

Gelukkig zijn ze niet allemaal zo. Zelf ben ik niet verder ben gekomen dan blote borsten maar vind het echt gaaf dat veel mooie meiden volledig naakt op het podium staan”. Deze mening delen de meeste vrouwen en voegen daaraan toe dat vrouwen die zeggen dit niet graag te zien, eigenlijk jaloers zijn op de durf en schoonheid van bv een stripteasedanseres. Met dank aan lovepussy voor de submit.

wordt vervolgd in deel 11b