Webcomic list!

Als ik de krant openmaak, kijk ik altijd meteen naar de strips. Vaste gewoonte. Ik ben opgegroeid met de Donald Duck, Suske en Wiske, Urbanus (gesigneerd door Willy Linthout!), Lucky Luke, Asterix en nog veel meer. Strips zijn echter, net als ik ook volwassener geworden. Graphic Novels heten ze nu zelfs. The Watchmen, Maus, The League of Extraordinary Gentlemen, Hell Boy, V for Vendetta; allemaal zijn het literaire meesterwerkjes.

Op internet zijn er natuurlijk ook comics te vinden, de zogenaamde webcomics. Maar het probleem is echter:

Welke zijn goed? Enfin, hier is mijn webcomic lijst die ik dagelijk bekijk, enjoy! (het zijn er over de 20)

Alle strips zijn in het Engels, indien anders aangegeven 

Player vs player

De strip gaat over de werknemers van een bedrijf dat een tijdschrift over games uitgeeft. De grappen en verhaallijnen gaan vaak over spellen, films en zaken die nerds aanspreken, maar de laatste tijd zijn er ook meer verhaallijnen die zich meer richten op de levens van de personages.

Penny Arcade 

Misschien wel de bekendste webcomic ooit, Penny Arcade is het protype van de zoveel gekopiëerde "two men sitting on a couch talking about games" genre. De verhalen slaan nergens op, maar de humor maakt alles goed. 

Girl Genius 

Gaslamp fantasy, zeg maar de Victoriaanse tijd met Science-Fiction elementen. Het verhaal is goed te pruimen, de humor tovert vaak een glimlach op je gezicht, maar het is de aandacht voor details die je verovert.

Least I Could Do 

Wat zou er gebeuren als twee pubers een webcomic zouden maken? Dan zou je Least I Could Do krijgen, een comic die over de casanova Rayne gaat. Leuke humor, grappige personages, en één van de weinige webcomics die seks als onderwerp heeft.

White Ninja Comics 

Comic die over een witte ninja gaat die absurde avonturen beleeft. Het slaat nergens op, maar de Pythonesque absurditeit maakt het één van de leukste webcomics.

Pass Fail Studios 

Een webcomic over de wereld van comics. De grappen zijn alleen leuk mits je iets weet over de Amerikaanse comics, maar voor dé comicfans, is dit een uitstekende parodie site.

Perry Bible Fellowship 

Drie panels, rare figuren, absurde plots. Als de Terry Gilliam een strip zou maken, dan zou hij deze strip hebben gemaakt. De comics zijn legendarisch op het internet, en mede daardoor staan ze nu ook in The Guardian. Deze strips MOET je gezien hebben.

Alien Loves Predator 

Een "two guys sitting on a couch talking about stuff". Een parodie op de Alien en Predator franchise, maar ook over New York, paranormaal begaafden, dating, en nog veel meer. De strip is uniek, omdat het geposeerde action figures gebruikt, in plaats van tekeningen. 

The Noob 

Speel je een MMORPG? Ja? Dan moet je deze comic lezen. De ultieme parodie van het MMORPG genre, je moet wel vanaf het begin lezen, maar de grappen zorgen dat je er zo doorheen bent.

Bigger then Cheeses 

Nog een absurde comic,  die eigenlijk nergens op slaat. Maar de humor! De fantasie! Bekende internet hypes passeren de revue, maar Bigger then Cheeses maakt ze af en toe ook nog eens.

Turn Signals on a Land Raider 

Begrijp je de term Land Raider? Speel je WH40K? Dan is dit een comic voor jou. Warhammer 40.000 is altijd al een cool spel gebleven, en voor de fans is er eindelijk een comic die het WH40K universum "belachelijk" maakt. LET OP! Het gaat voornamelijk over de tabletop versie van Warhammer, niet over de computerspellen.

Sinfest

Geloof, seks, vriendschap, de consumptiemaatschappij. Is het slechts een webcomic? Of houdt het ons een spiegel voor over ons leven en de keuzes die we moeten maken? Sinfest lijkt gewoon net zoals alle andere comics, maar de boodschap. Die zit erbij, je moet hem alleen vinden.

Wulffmorgenthaler

De titel van de webcomic is net zo apart als de webcomic zelf. Telkens slechts één plaatje, maar gelukkig komt de boodschap altijd wel over. Lachen gieren brullen, maar dan op zijn Deens.

Gone with the Blastwave

MOOI! EN LEUK! Lachen in een post-apocalyptische wereld, met behulp van het "red vs blue" middel. De humor is typisch die van het internet, dus dat zit wel snor.

Wondermark

Victoriaanse tekeningen; check. Absurde dialogen; check. Humor; check. De absurde dialogen en de aparte tekenstijl maken het een buitenbeentje, maar wel een leuke.

VGCats 

Twee katten die gamen. Scrap that. Eigenlijk gaat VGCats meer over de wereld van de games; de industrie, de fanboys, de games zelf, de merchandise. Ben je een gamer? Read or GTFO.

Saturday Morning Breakfast Cereal

Eeeuh, tsja? De humor is nogal apart, je moet er van houden. Tip: de clou staat meestal onder de cartoon.

PHWOnline 

Strips gemaakt met de Half Life 2 engine. Voor elk wat wils; er is drama, humor, actie, enfin; de meeste genres zijn vertegenwoordigd.  

Raymondo Person 

Absurditeit scoort goed! Alweer een webcomic met absurde humor, alleen dan met poep en extreem geweld. Eigenlijk slaat het nergens op, MAAR WAAROM IS HET DAN ZO LEUK?

LegoRobot 

Internethumor als webcomic. Een comic naar mijn hart. #30 is een uitstekend voorbeeld waarom.

Jesus and Mo

WAARSCHUWING VOOR MOSLIMS! Dacht je dat de Deense Cartoonrellen erg waren? Dan valt dit nog wel mee, gok ik. Jesus en Mohammed leven samen, gaan naar de bar en bespreken de rol van religie in de huidige tijd. Altijd scherp en een uitstekende voorbeeld van de onzin van religie.

Nodwick

Nerd Alert! Pak je twenty-sided die en kom mee! De beste webcomic over de wereld van Dungeons and Dragons.

Joe Loves Crappy Movies

In mijn ogen de beste webcomic over films. Je hoeft zelf niet echt een filmfan te zijn, maar soms is het wel nodig. Enige comic die ook blijft bij zijn thema; films.

F@nb0y$

Nog niet zo oud, maar het heeft potentie. Aan de titel kun je al zien dat het over games gaat, enfin; kijk maar eens, je zal er geen spijt van hebben.

Ctrl+Alt+Delete

Tsja, deze webcomic heeft VEEL kritiek gekregen, wat overigens nogal terecht is. Two guys sitting on a couch talking about games... Niet zo leuk als Penny Arcade (waar het een schaamteloze rip-off van was), maar het heeft zijn momenten; zolang het over games gaat. 

Tuurlijk zijn er meer te vinden op het internet, ik ben daarom ook altijd nog op zoek. Dus laat iets achter in de comments, graag zelfs! Ik ben altijd benieuwd naar meer leuke webcomics, en een blogje erbij kan geen kwaad.

Ow, deze is al afgelopen, maar blijft leuk:

Concerned

De ultieme Half Life 2 parodie. Mensen die het spel nooit hebben gespeeld vonden het zelfs leuk.