New York aan de Noordzee

Ondanks de enorme kritiek die Van Aartsen heeft gekregen blijft hij van mening dat scholen als kinderdagverblijf moeten gaan fungeren. Volgens van Aartsen maakt minister Van der Hoeven een karikatuur van zijn plan en is het zeker niet zijn bedoeling dat leraren straks voor oppas gaan spelen.

Het valt op zich te prijzen dat Van Aartsen ondanks kritiek voet bij stuk houdt, maar het blijft toch een twijfelachtig plannetje van Jozias. Als er trouwens één was die een karikatuur maakte van het plan dan was het wel Van Aartsen zelf, want zo zei hij : "Nederland moet in 2015 het New York van Europa worden, zelfstandig, energiek en toonaangevend".

Van Aartsen liet trouwens ook nog merken dat hij niet erg gecharmeerd was van het optreden van Verhagen en Dittrich tijdens de Algemene Beschouwingen. Met dit alles wordt langzaam duidelijk dat de VVD onder leiding van Van Aartsen hoog spel speelt. Van Aartsen begint zich openlijk van het niet-populaire kabinet te verwijderen en hoopt zo de gunst van de kiezer straks te krijgen.

Of dat een verstandige koers is, mag worden betwijfeld. Zoals ook mag worden betwijfeld of Van Aartsen de verkiezingen straks inderdaad als Lijsttrekker gaat meemaken. In de VVD-achterban neemt de kritiek op Van Artsen toe en wie weet valt hij straks zelf in de kuil die hij voor de kabinetgenoten van de VVD aan het graven is.
Want wie een kuil graaft voor een ander... nou ja, kijk hier maar even Jozias.