Het slijk der aarde

Setambre verblijdde ons met de volgende submit:

Ik ben echt zo moe, Zo moe, Alsof alles in fast forward leeft en ik in slowmotion ga. Elke dag lijkt het verschil groter en groter te worden, de wereld draait te hard of ik ga te langzaam. Ik ren mijn longen uit mijn lijf maar ik kan het tempo niet bij houden. Ik ben naar de klote en heb echt hoofdpijn gekregen van deze onzin: Werk, slapen, werk, slapen dat voor de rest van je zielige leven.

Wat hebben wij mensen toch een zielig, te simpel leven. De dag dat je word geboren word je eigenlijk al gebruikt om de rijken rijker te laten worden en de armen armer. "Koop pampers-ultra-mega-dry want die lekken niet" en “Gebruik nu het nieuwe product van Zwitsal dat zorgt ervoor dat uw kut kind geen uitslag krijgt op zijn rug, billen of een ander willekeurig deel van het lichaam”. Na dat je ouders honderden luiers hebben gekocht en tientallen Zwitsal producten hebben uit geprobeerd met zeer weinig effect om je zo mooi en gezond mogelijk te houden mag je eindelijk naar school waar het erg naar erger wordt. Als je geen ultra te gekke hippe Nike’s koopt dan hoor je er niet bij en ben je maar een grote prutser. Je vraag dus aan je ouders om te meest ultra coole Nike’s te kopen want anders hoor je er niet bij. Beetje jammer voor ouders die geen Nike’s kunnen betalen of wat nog rotter voor je is die geen Nike’s willen geven. Zijn dit de slimme ouders omdat hun kind wel zonder kan ? Of zijn dit juist de meest oerstomme ouders die er bestaan omdat ze hun kind een sociaal leven verpesten ?

Ik zag laatst op het nieuws “Het gaat slecht met de wereld economie”. De wereld economie, Wat is dat toch een heerlijk woord. Het komt erop neer dat iedereen rijker wil worden dan zijn buurman en als het even kan rijker dan God onze Vader. Hoe meer geld wij krijgen hoe meer het aan ons gaat knagen dat je niet genoeg hebt. Nog meer, meer en nog meer. Tot op een gegeven moment de wereld wakker begint te worden uit deze geld vragende nachtmerrie. Op het moment dat wij allemaal tegelijk vinden dat we genoeg hebben, zal de ‘Wereld Economie” piepend en krakend tot stilstand komen.

Geld is de mentaliteit waarmee wij zijn opgegroeid. Iedereen wil huisje, boompje, beestje, Een kasteel van een huis die je voorziet met de meest prachtige Italiaanse leren sofa’s en de breedste breedbeeld TV die er te vinden is op de wereld waar je natuurlijk wel 4 ribben moet inleveren omdat zo een apparaat even veel is als de gemiddelde jaar inkopen van een Afghaan die met zijn FM radio nog tevreden is, maar ook zich de tering in werkt om een zwart/wit tv te kopen. Na dat je het kasteel geleend hebt bij de bank doe je de rest van je zielige leven het af te betalen. Nadat je zestig jaar van je leven hebt versleten met het nadenken wat je nu wilt gaan kopen en wilt bezitten mag je eindelijk stoppen met werken. Stoppen met werken omdat wij voor onze late dag nog gespaard hebben zodat je niet tot op de dag je sterft nog werkt. Op dat moment dat je sterft vergaat al dat mooie geld waar je nooit genoeg van kan krijgen.

Remember money makes the world go round….