2Mini op NJOY #1

#1 De heenreis

Woensdag 9 juni 2004, een bruine, kleine enveloppe valt bij mij door de brievenbus.
Het is aan mij gericht. Normaal krijg ik nooit post, tenzij het rekeningen zijn.
Dit keer was het iets anders. Ik maakte mijn enveloppe open, en er kwam een kaartje uit.
Nederland met alle frequenties van ID&T. Leuk.. waar heb ik me dit keer ingeschreven? Krijg ik nu ook spam via de post?
Maar toen ging ik eens diep nadenken. ID&T, wat hadden die ook alweer? Was dat niet...

Tegelijkertijd dat ik de kaartjes (ja!! Meerdere.. 2 ) openvouwde, realiseerde ik het me:
NJOY!

Joepie! Kaartjes voor NJOY!
Nu eens kijken wie er allemaal mee willen naar NJOY. Mijn meisje.. die kan niet. Euhm.. Jay-Pee.. nee die kan ook niet. Zelfs ChRoNiC kan niet! Ik heb niet veel vrienden, maar ook niet weinig. Opeens konden ze allemaal niet. Totdat ik LayZ-KilL tegen kwam.
Ach ja.. dan maar met hem.

Zaterdag 12 juni 2004, het was zover. Voordat we richting CS gingen, zijn we eerst langs de pinautomaat gegaan. Hup.. 50 euro in zak, en maar liefst 25 euro aan een treinkaartje!
Ach ja.. what the *** we gaan toch lol maken.

"Bij welk spoor moeten we zijn?" vroeg ik.
"Euhm.. 5" antwoordde LayZ-KilL
Ik had het gewoon kunnen weten. Waarom luister ik ook echt naar hem? Spoor 5, die ging toch naar Zoetermeer en niet naar Amsterdam?
En ja hoor.. ik had gelijk. Meneer kan niet eens normaal op een bord kijken. Toen wist ik het, het gaat een rare dag worden!

Uiteindelijk hebben we (nadat we eentje hadden gemist) de trein op spoor 12 gepakt. Ik wist dat ik goed zat, maar waar moest ik er ook alweer uit? Hoe kwam ik ook alweer op Lelystad? Waar moest ik ook alweer overstappen? Was dat niet schiphol? Of toch Amsterdam CS?
Toen kwam meneer de kaartjes(knipper)stempelaar.
"Waarom zijn jullie niet bij Sloterdijk uitgestapt? Dat had jullie een half uur gescheeld. Ach ja, Amsterdam is ook leuk. Jullie hebben geen haast toch?"
Nee.. wij hadden geen haast. We waren al om 10:00 vertrokken vanuit Den Haag.
Maar Sloterdijk.. die heb ik nog niet langs komen horen. Wel 10.000den koeien, maar geen Sloterdijk!
"Dames en heren even uw aandacht, we naderen Station Sloterdijk. Let u op zakkenrollers..."
Hey! Zie je wel! Sloterdijk! We waren hier dus uitgestapt. In Sloterdijk. Leuk.. 1 probleem. Hier rijden er geen Fok!king treinen naar Lelystad!! Het bord zegt van wel, maar een kwartier later, staat er niemand op het perron en er is nog steeds geen trein te zien. Leuk.

Dan maar de volgende trein nemen naar Amsterdam CS? Daar is vast wel een trein richting Lelystad.
Eenmaal in de trein horen wij het volgende: "Dames en heren, wij naderen Amsterdam Centraal. Deze trein gaat verder naar ... Woerden ... Niet naar Lelystad dus.
Reden voor ons om uit te stappen. LayZ-KilL had er genoeg van om het zelf uit te zoeken, via borden en is dus naar een NS-meneertje gegaan.
"Dan hebben jullie deze (ja dezelfde!) trein nodig naar Woerden, daar moeten jullie overstappen op een trein naar Lelystad."
* zucht * Zelfde trein, zelfde plaats, zelfde Metro EK editie die we daar hebben achtergelaten.

Vanaf nu gaat het wel goed. We hadden de trein naar Lelystad gevonden. Samen met een 30tal dronken studenten zijn we richting de bus gegaan. Damn! Een rij van hier tot weer terug in Den Haag. Jezus, wat gingen er veel mensen met de trein naar NJOY. Dan maar eerst een hapje gaan eten. Recht tegenover het station is een of ander winkelcentrum, daar moet vast wel een Mc staan. Maar nee hoor, we zijn in the middle of nowhere, niet eens een Mc. We hebben wel een cheape snackbar gevonden. Ach ja, snel een patatje en weer weg.

Inmiddels is de rij naar NJOY nog groter geworden! We moeten daar komen, dan maar gewoon in de rij gaan staan.
"Psst.. heb je misschien wat pilletjes?"
Wat? Pilletjes? 2Mini is Fok!king 16, houdt zich meestal aan de regels, is klein voor zijn leeftijd (ow! Daarom je nick! ), en je vraag aan hem of hij pilletjes heeft?
Eerst wilde ik zeggen: "Ja, hoeveel moet je?" maar dat zei ik uiteindelijk niet.
"Nee, sorry"
Zegt ie tegen zijn vriend: "Het valt niet mee hè"

De bus komt er (eindelijk) aan. Zoals LayZ-KilL en ik gewend zijn hier in de grote stad, gaan wij achterin bij de deur staan. Rustig praten. Tot wij gestoord worden door studentjes (en een minderjarige...) die 6 flessen cola (met waarschijnlijk Bacardi erin).
Halve fles valt leeg op de grond, eentje moet telkens spugen, en de ander heeft lopen zeiken in een lege fles. Waar zijn wij beland? Is dit waar wij zo graag naar toe wilden?

Yes! Een Fok!king half uur in de bus gestaan. We zijn er. We zijn als eerste de bus uit en gaan naar de ingang, terwijl die andere gasten tegen de palmboompjes, die op het veldje van Six Flags staan, staan lopen te plassen.
"Ingang van Njoy? Dat is die kant op..."
We moesten uiteindelijk 10 minuten lopen om bij de ingang te komen!!
Ach ja... Welkom op NJOY, the festival. Een NJOY alien begroet je, en we zijn blij dat we het gehaald hebben.

Wil je weten wat wij allemaal nog meer meegemaakt hebben op NJOY? Hou de Fok!weblog de komende dagen in de gaten voor deel 2 en deel 3!