Minder Begaafden

Minder Begaafden in de bus. De bus waar ik me mee verplaats begint steeds vaker op het busje uit "Busje komt zo" te lijken. Gebrabbel, spastische bewegingen en geile snoetjes, waar het kwijl vanaf druipt, als de eerste de beste Breezerslet, met grote ronde oorbellen uitstapt, beginnen een steeds bekender busbeeld te worden. Op zo'n moment denk ik altijd over vier dingen na: Schaam ik me? Erger ik me? Wat maakt een Breezerslet zo verschrikkelijk aantrekkelijk voor ons mannen? En hoe zou zo'n minder begaafde man/vrouw zijn met wat extra stamcellen (of 1 chromosoom minder).

Ja ik schaam me voor het gedrag, maar in dezelfde context als bang zijn bij de tv tijdens een horror film. Het is toch zo over. In mijn geval, als ik uitstap of als zij uitstappen. Eigenlijk schaam ik me helemaal niet voor hun acties, maar voor mijn eigen reactie. Alleen komt dat, op dat moment niet in me op. Ze zijn niet normaal, dus wat doen ze zonder begeleiding in het openbaar vervoer? Waarom leven ze eigenlijk Nee dat mag ik niet denken. Alles en iedereen heeft z'n rol in de kringloop der leven. Zonder hen had ik nooit over een diepere betekenis na gedacht. En had ik nooit geleerd me op bepaalde punten van irritatie goed in te houden.

Als wanabee wetenschapper ben ik midden in de nacht maar opzoek gegaan naar het fenomeen oorbel. ...and wear earrings to distract from the jaw line.
Ja iemand die eigenlijk met niets anders bezig is dan primaire emoties en zelfs die nog te moeilijk zijn, kan ik me voorstellen dat je zo'n babe helemaal ziet zitten. Ik ben meer het paardenstaart type en tegen elke vorm van tabak, dus mij maak je niet gek

En dan toch op het punt hoe zouden ze zijn als, te komen. Uiteraard zal aan het uiterlijk bij de meeste heel wat veranderen. Behalve bij sommige de "echt" herkenbare dingen als plaats van ogen, etc. zeker ook de haarkleur. Het onbezorgde "mongooltje" verandert dan met z'n haarkleur van gekleurd naar grijs. Natuurlijk speelt uitstraling ook een rol. Ik zit ook liever niet tegenover een constant snuivende minder begaafde man, om maar te zwijgen over achter een schizofreen te zitten die in een vreemde taal zit te mompellen.