Vijf gametips voor de maand augustus

3. Fall Guys

Takeshi's Castle is een Japanse spelshow waarin veel te enthousiaste Japanners over allerlei hindernisbanen rennen. Elke ronde valt er weer een zooitje deelnemers af. Dat gaat zo door tot aan de finale waar er nog een handjevol deelnemers strijden om de eer.

Fall Guys: Ultimate Knockout is het makkelijkst te omschrijven met: het is een digitale Takeshi’s Castle. Het spel zet je met 99 andere online deelnemers op een hindernisbaan. Mochten er geen 100 spelers zijn dan wordt de pool aangevuld met bots, computergestuurde figuurtjes. De bedoeling is de hindernissen te overwinnen en in de bovenste helft van de snelste tijden te horen. De overgebleven winnaars gaan naar een nieuwe hindernisbaan en weer moet je proberen bij de beste helft te horen.

Het kleurrijke spel is uit op pc en PlayStation 4. Als je lid bent van PS Plus op PlayStation kun je het nu gratis spelen. En dat hebben de makers van Fall Guys: Ultimate Knockout geweten, want de eerste tijd was het haast onspeelbaar door de drukte. Er zijn veel meer spelers dan ze verwacht hadden waardoor de servers opgeschaald moesten (en moeten) worden. Een slimme deal van Digital Devolver om de game als PS Plus-game te verkopen, hierdoor heeft Fall Guys: Ultimate Knockout veel meer welverdiende aandacht dan dat het als losse release had gekregen.