Vijf gametips voor de maand augustus

5. Project Cars 3

Hoewel voorganger Project Cars 2 niet overal even goed ontvangen werd, was de game voor Bandai Namco een commercieel succes. Het was dan ook begin 2018 dat men met de ontwikkeling aan het derde deel in de racegamefranchise begon.

Met Project Cars 3 beloven ontwikkelaar Slightly Mad Studios en uitgever Bandai een veel breder scala aan customize-opties voor scheurijzers, waarmee spelers op maar liefst 140 circuits wereldwijd kunnen racen. Verder bevat de racegame nu 24-uurs cycli, verschillende seizoenen en dynamische weereffecten. Daarnaast is de career mode flink op de schop gegaan met een naar eigen zeggen sterk verbeterde A.I.

Geheel nieuw in de franchise is het trading-systeem. Door verschillende winsten te behalen bouw je in-game credits op om honderden verschillende auto's van 's werelds grootste merken aan te schaffen. Met Credits en XP kun je authentieke prestatie-upgrades en aanpassingsopties kopen voor de exclusieve auto's, inclusief wielen, banden, bodykits, velgen en personalisatie-opties.

Hoewel dezelfde game-engine wordt gebruikt als in het vorige deel, heeft PC3 een nieuw ontworpen controllerervaring met een nauwkeuriger stuurmodel. De game komt net als het vorige deel ook in VR beschikbaar, in ieder geval op SteamVR, al is nog niet bekend of ook PlayStations PSVR onder de ondersteunde headsets valt.

Project Cars 3 komt 28 augustus uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.